Låna pengar:

Lån för pensionärer – få lån som pensionär till bra villkor

Som pensionär kan det finnas många anledningar till att vilja låna pengar. Det kan vara lätt att tänka att man behöver ett fast jobb för att få ta ett lån – men faktum är att det är fullt möjligt att söka och få lån även som pensionär. Läs vidare så berättar vi mer – eller ansök direkt för att jämföra upp till 40 långivare med endast en kreditupplysning via UC.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Får man låna pengar som pensionär?

Det korta svaret på frågan är helt enkelt – ja, det går att låna pengar som pensionär. Precis som för vilken låntagare som helst kommer din kreditvärdighet och betalningsförmåga vara avgörande för om du blir beviljad ett lån – och att du är pensionär gör i sig ingen större skillnad.

Jämför lån för pensionärer för att hitta det bästa

Vi samarbetar med över 40 långivare, varav många av dem erbjuder lån för pensionärer. Ditt bästa alternativ när du söker ett lån är alltid att jämföra flera långivare samtidigt – eftersom det ger dig bäst chans att hitta långivaren som kan bevilja dig ett lån till så låg ränta som möjligt.

Grundkrav för att låna som pensionär

För att kunna ta lån som pensionär gäller samma grundkrav som för alla som söker ett lån via oss. Du måste:

  • Vara skuldfri hos Kronofogden
  • Varit folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka
  • Ha en inkomst, i detta fallet en pension, på minst 8 400 kronor i månaden.

Uppfyller du dessa grundkrav är det fullt möjligt för dig att söka och bli beviljad ett lån genom någon av våra samarbetspartners. Utöver det finns det vissa långivare som har som krav att lånet ska vara återbetalt innan du fyller 75 år.

Vad kan man låna till som pensionär?

Vi förmedlar privatlån utan säkerhet, vilket innebär att du är fri att göra vad du vill med dina pengar. Till skillnad från till exempel ett bolån är inte pengarna du lånar öronmärkta för ett specifikt ändamål.

Vanliga anledningar till att pensionärer lånar pengar via oss är för att renovera, köpa en ny bil eller åka på en utlandsresa.

Så går det till att låna som pensionär – steg för steg

Är det första gången du tar hjälp av en låneförmedlare för att hitta ett bättre lån? Inga konstigheter! Sedan starten 2011 har vi hjälpt 263 000 nöjda kunder till en bättre lånesituation.

Så här går det till, steg för steg, att söka om ett låna pengar online genom oss:

1. Fyll i din ansökan

Du börjar med att fylla i din ansökan i vårt formulär. Där anger du dina personuppgifter ihop med hur mycket du önskar låna. I din ansökan kan du också fylla i att du är intresserad av att samla lån.

2. Vi jämför åt dig – du väljer det bästa lånet

När du skickat in din ansökan är vi redo att ta över processen. Genom vårt smarta system kan vi, trots att vi endast ta en kreditupplysning via UC, skicka ut din ansökan till alla våra samarbetspartners samtidigt. Detta sker på ett säkert sätt där vi hanterar dina personuppgifter med omsorg.

Sedan är det bara för dig att vänta in svaren. De första kommer redan efter någon minut, och efter 24 timmar har alla långivare hunnit svara. Då är det bara för dig att i lugn och ro se över dina alternativ och välja lånet med bäst villkor och lägst ränta.

3. Signering och utbetalning

Sedan återstår bara för dig att signera lånet, för att sedan kunna få det utbetalt direkt till ditt bankkonto. Att signera med BankID är det absolut smidigaste sättet – men det är också möjligt hos de flesta långivare att få hem avtalet och skriva på det för hand.

Under hela processen finns våra kunniga medarbetare bara ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig på traven.

Hur mycket får jag låna som pensionär?

Genom oss kan du söka ett lån på allt mellan 5 000 och 600 000 kronor.

Flera aspekter spelar roll

Hur stort lån du får ta beror sedan på hur banken bedömer din betalningsförmåga. Utöver storleken på din pension kan att ha en välvårdad ekonomi, äga sitt eget boende och ha få andra skulder vara faktorer som spelar in på hur mycket du får låna som pensionär.

Men eftersom alla långivare gör sin bedömning på olika sätt är det alltid säkrast att jämföra långivare för att vara säker på att du hittar lånet som ger just dig den lägsta räntan.

Ränta på pensionärslån

Räntan på privatlån sätts alltid individuellt och så även på pensionärslån. Olika långivare riktar sig till olika kunder och därför går det inte på förhand att säga vilket som är det bästa lånet för pensionärer.

Jämför för lägst möjliga ränta

I stället är det smartast att jämföra många långivare så att du kan vara säker på att du hittar lånet med lägst ränta för just dig. Att göra detta genom oss sparar inte bara på din tid – utan även på din kreditvärdighet eftersom du slipper att varje långivare tar varsin kreditupplysning på dig.

Andra sätt att få lägre ränta

Förutom att jämföra finns det också ett par andra sätt att maximera dina chanser att få lägre ränta på ditt pensionärslån:

Använd en medsökande

Har du en partner kan ni söka lånet tillsammans, men du kanske också kan ta hjälp av en nära släkting? En medsökande ser banken som en extra säkerhet och kan därför sänka räntan. Ännu mer fördelaktigt kan det vara om din medlåntagare fortfarande arbetar och har en högre inkomst.

Förbättra din kreditvärdighet med små medel

Undvik att ta många kreditupplysningar under en tid och säg upp kreditkort du inte använder. Det är några exempel på hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Läs här för fler tips om du förbättrar din UC-score.

Samla dina lån som pensionär

Som pensionär har du förhoppningsvis levt ett långt och roligt liv fyllt med både bra och mindre bra beslut. Om något av de mindre bra besluten var att ta ett lån till hög ränta kan vi hjälpa dig!

Sänk din månadskostnad och få mer pension över

Vi kan hjälpa dig att samla dina tidigare lån – upp till 600 000 – till en lägre ränta. Det kommer att göra det enklare att betala räkningarna varje månad samtidigt som det sänker din månadskostnad och gör att du har mer pension att röra dig med till roligare saker.

Samla alla sorters lån

Hos oss kan du samla allt från privatlån till avbetalningar och kreditkortsskulder. Fyll i din ansökan eller kontakta oss så hjälper vi dig att se över din nuvarande situation.

Andra sorters pensionärslån

Som vi tidigare nämnt hjälper vi på Advisa våra kunder med att få ett bra privatlån. Det är ett lån utan säkerhet, ibland även kallat blancolån. Men det finns fler sorters pensionärslån. Nackdelen med dessa är dock att de kräver att du äger din bostad – så här funkar det:

Utöka bolån

Om du äger din bostad men inte har belånat den fullt ut kan det vara möjligt för dig att utöka ditt bolån. Det är i regel ett bra sätt att låna på grund av ett lägre ränteläge – men det är inte alla bolånebanker som vill bevilja bolån till äldre personer.

Seniorlån på bostaden

Som äldre och ägande av en lågt belånad bostad kan det i stället vara möjligt för dig att ta vad som kallas för seniorlån, eller kapitalfrigöringskredit.

Det innebär att du lånar på bostaden för att frigöra kredit och på så sätt få mer pengar att röra dig med. Men räntan på ett seniorlån är flera procentenheter högre än på ett vanligt bolån – eftersom det riktar sig till pensionärer som blivit nekade att utöka sitt bolån på traditionellt vis.

Rekommenderas inte av myndigheterna

Med anledning av den höga räntan rekommenderar därför inte Pensionsmyndigheten att ta den typen av seniorlån. I stället tycker de att man ska undersöka andra alternativ för att få en lägre ränta än seniorlånen erbjuder.

Det tycker vi också! Och vi tycker att det bästa sättet att få en överblick över vilken ränta man kan få på ett pensionärslån är att jämföra flera långivare samtidigt. Hör av dig så hjälper vi dig till ett bättre lån!

Vanliga frågor och svar – Lån för pensionärer

Kan man få lån när man är pensionär?

Ja, det går att få lån även som pensionär. Om du blir beviljad ett lån beror på din kreditvärdighet och betalningsförmåga, precis som för vilken låntagare som helst.

När är man för gammal för att låna pengar?

Det går att låna pengar även när man är äldre och det finns ingen fast gräns för en ålder då pensionärer inte får låna pengar längre. Vissa långivare har dock som krav att lånet ska vara återbetalt innan du fyller 75.

Hur mycket får man låna som pensionär?

Genom oss kan du jämföra pensionärslån upp till 600 000 kronor. Hur mycket du får låna beror på din nuvarande ekonomiska situation, men chansen att få ett större lån beviljat ökar om du jämför flera långivare samtidigt.

Vad är räntan på pensionärslån?

Det som ibland kallas för pensionärslån kallas också för seniorlån. Det innebär att du frigör kredit på bostaden du äger till en högre ränta. På grund av den höga räntan rekommenderar inte Pensionsmyndigheten seniorlån. Genom oss kan du i stället jämföra privatlån för att hitta lägst möjliga ränta för just dig.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare