Banker och låneförmedlare - så skiljer de sig

Låneförmedling är fortfarande ett relativt nytt fenomen i Sverige. Trots att Advisa som låneförmedlare redan hjälpt över 254 000 svenskar att spara pengar på sina lån har majoriteten av landets låntagare ännu inte upptäckt tjänsten. Här förklarar vi vad låneförmedling är, hur det skiljer sig från bankens roll och varför det bör vara en självklarhet att jämföra lån.

Låneförmedlare

Låneförmedlingens roll

För att förstå låneförmedlarens roll behöver du först förstå bankernas roll. Som du säkert redan vet är det bankerna som lånar dig pengar, inte låneförmedlaren. Vilken ränta banken erbjuder dig beror först och främst på Riksbankens styrränta och din kreditvärdighet. Banken tjänar pengar på dig som kund genom räntor och avgifter.

Låneförmedlarens roll är att stå på konsumenternas sida mot bankerna genom att jämföra deras lånerbjudanden. Detta är det överlägset enklaste och bästa sättet att pressa räntorna. Det är i praktiken omöjligt för dig som konsument att själv gå till ett flertal banker och jämföra deras lån. Det beror på att för varje bank du går till tas en kreditupplysning och för varje kreditupplysning som tas på dig minskar din kreditvärdighet. Tack före låneförmedlaren kan du dock med en enda kreditupplysning jämföra ett väldigt stort antal bankers erbjudanden. Du spar dessutom väldigt mycket tid på att jämföra lån genom en förmedlare. På samma sätt som det idag är en självklarthet att jämföra priser på resor och hotell kommer det snart vara lika självklart att jämföra räntor på lån.

Trots att du jämfört räntor för dina lån tidigare är det värt att göra det igenom om någon förändring sker i ditt liv som gör att din kreditvärdighet förbättras eller om styrräntan sänkts. Exempel på andra låneförmedlare är Lendo, ZmartaFreedom Finance och Sambla.

Kort om låneförmedling:

  • Kostnadsfritt och ingenting du binder dig till
  • Endast en kreditupplysning tas
  • Personlig rådgivning genom Advisa
  • Bankerna får konkurrera om dig som kund – räntorna pressas
  • Snabbt och enkelt

Styrräntan är idag rekordlåg så passa på och jämför lån – vad har du att förlora?

Vad skulle det kosta att låna?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 254 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida
SEK 2,968/mån*Ungefärlig kostnad
Genom att ansöka godkänner jag villkoren och bekräftar att jag tagit del av integritetspolicy.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 38 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Vad säger våra kunder?