Blogg:

Billigaste golfmedlemskap 2024 – här är Sveriges topp 5-lista

Att spela golf kan kosta mycket pengar – men det finns ingen anledning att göra det dyrare än det behöver vara. Om du bara spelar golf några rundor om året är nog det smartaste alternativet för dig rent ekonomiskt att hitta ett av Sveriges billigaste golfmedlemskap. Här är topp 5-listan för 2024.

Gillar du att spela golf, men du kanske har svårt att komma loss till att spela så mycket? Då är det smart att bli greenfeemedlem hos någon av klubbarna som erbjuder Sveriges billigaste golfmedlemskap.

Att bli greenfeemedlem på en så kallad “brevlådeklubb” innebär att du betalar en billigare avgift för att ha möjlighet att spela var du vill mot erlagd greenfeeavgift.

För att få spela golf under säsongen måste du nämligen vara medlem hos någon klubb i landet, men det spelar ingen roll vilken. Många väljer därför något av de allra billigaste medlemskapen tillgängliga.

Vi på Advisa vill alltid uppmuntra till smarta ekonomiska beslut – och här har vi sammanställt de billigaste golfmedlemskapen i landet för 2023!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Sveriges 5 billigaste golfmedlemskap – under 500 kronor:

1. Cloud Golf, 269kronor

Cloud Golf är en renodlad brevlådeklubb, och du blir alltså inte medlem hos en klubb som har en riktig bana. Däremot får du rabatt när du spelar på Golfstars anläggningar – alla i Stockholmsområdet. Cloud Golf erbjuder också snabb aktivering av ditt medlemskap vilket kan vara ett plus om du behöver bli medlem precis innan du ska ut och spela.

2. Byxelkroks GK, 374 kronor

Byxelkroks GK ligger på Öland och förutom att du får bland Sveriges billigaste golfmedlemskap får du också rabatt när du spelar på just deras 12-hålsbana. Bra för dig som bor på Öland eller ska semestra där.

3. Bryttsätter GK, 380 kronor

Bryttsätter GK ligger utanför Norrköping och erbjuder ett mycket billigt golfmedlemskap. I priset får du dessutom två heldagsgreenfees på Bryttsätters niohålsbana.

4. Happy Golfer, 389 kronor

Happy Golfer har länge varit en av Svergies populäraste brevlådeklubbar – och nu har de också en egen bana. Anläggningen ligger i Botkyrka utanför Stockholm och en kostnadsfri runda ingår i medlemskapet. Som brevlådeklubb är de också snabba på att aktivera ditt Golf-ID efter registrering.

5. Ekholmsnäs GK, 695 kronor

Ekholmsnäs GK ligger på Lidingö och för under 700 kronor kan du bli medlem och och aktivera ditt Golf-ID för spel. Du får en gratis greenfee och 30 % rabatterat pris på övriga greenfees hos egna klubben – samt hos flera samarbetsbanor runt om i Sverige och Europa.

Vad är en brevlådeklubb?

Att en golfklubb kallas för brevlådeklubb beror på att de i vissa fall helt saknar bana – och att klubben endast består av en brevlåda. Poängen med brevlådeklubbar är att de erbjuder ett väldigt lågt pris på ett golfmedlemskap som en extra källa till inkomster.

Vissa brevlådeklubbar har alltså inte ens en egen bana – medan vissa har 9-hålsbanor eller banor av lägre standard.

Måste man ha ett golfmedlemskap?

För att få spela på den absoluta majoriteten av Svergies golfbanor måste du ha ett aktivt medlemskap hos någon klubb. Undantaget är vissa banor som är så kallade “pay and play”, vilka välkomnar alla. Dessa är oftast mindre eller av lägre standard.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare