Allt som glimmar är inte guld

Jag tänkte fortsätta i föregående veckas spår och tolkar ännu en gång om ett ordspråk.

Dagens ordspråk blir “Allt som glimmar är inte guld”. Det innebär kort och gott inte alltid ska lita på första intrycket, utan att man bör undersöka saker och ting en gång extra. I detta fall blir det undersöka en gång extra innan man tar ett beslut.

Om man ska applicera detta i något som vi alla kan relatera till så är mobilabonnemang en utmärkt exempel. Vi har alla sett operatörernas supererbjudanden:

Ring, SMS:a och surfa hur mycket du vill. Nu halva priset!*

TAGET! Är lätt och tänka i första. Dock är den där ständigt återkommande stjärnan i slutet av texten ett gott tecken på att du just blivit utsatt för en annons med ett erbjudande som är betydligt sämre än vad det låter. I det finstilta kommer det nämligen stå något i stil med:

Erbjudandet gäller förutsatt att du binder upp dig i 24 månader och betalar då endast halva månadskostnaden din första månad därefter betalar du ordinarie pris.

Tyvärr så har företagen inte gjort något fel eftersom de skriver ut villkoren, trots att de är i pytteliten text eller hänvisar till en källa med ytterligare information om vad som gäller.  Man kan tycka att det är oschysst och att bör lagstifta kring vad man får och inte får skriva ut men det är nog betydligt lättare sagt än gjort när man ska ta hänsyn till en mängd olika marknader.

Men som tur är finns det en lösning. Med internets framfart och många nya tekniska innovationer så finns det idag många tjänster som hjälper kunder att hitta priser och villkoren som passar just deras behov. Och det är precis vad vår affärsidé är, vi hjälper privatpersoner att jämföra banker och hitta det bästa lånet när du ska låna pengar.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida
Vad tycker våra kunder?