Allt som glimmar är inte guld

guld tacka

Jag tänkte fortsätta i föregående veckas spår och tolkar ännu en gång om ett ordspråk.

Dagens ordspråk blir “Allt som glimmar är inte guld”. Det innebär kort och gott inte alltid ska lita på första intrycket, utan att man bör undersöka saker och ting en gång extra. I detta fall blir det undersöka en gång extra innan man tar ett beslut.

Om man ska applicera detta i något som vi alla kan relatera till så är mobilabonnemang en utmärkt exempel. Vi har alla sett operatörernas supererbjudanden:

Ring, SMS:a och surfa hur mycket du vill. Nu halva priset!*

TAGET! Är lätt och tänka i första. Dock är den där ständigt återkommande stjärnan i slutet av texten ett gott tecken på att du just blivit utsatt för en annons med ett erbjudande som är betydligt sämre än vad det låter. I det finstilta kommer det nämligen stå något i stil med:

Erbjudandet gäller förutsatt att du binder upp dig i 24 månader och betalar då endast halva månadskostnaden din första månad därefter betalar du ordinarie pris.

Tyvärr så har företagen inte gjort något fel eftersom de skriver ut villkoren, trots att de är i pyttliten text eller hänvisar till en källa med ytterliggare information om vad som gäller.  Man kan tycka att det är oschysst och att bör lagstifta kring vad man får och inte får skriva ut men det är nog betydligt lättare sagt än gjort när man ska ta hänsyn till en mängd olika markander.

Men som tur är finns det en lösning. Med internets framfart och många nya tekniska innovationer så finns det idag många tjänster som hjälper kunder att hitta priser och villkoren som passar just deras behov. Och det är precis vad vår affärsidé är, vi hjälper privatpersoner att jämföra banker och hitta det bästa lånet när du ska låna pengar.

banner
Dela

Lämna ett svar