Allt som glimmar är inte guld

Jag tänkte fortsätta i föregående veckas spår och tolkar ännu en gång om ett ordspråk.

Dagens ordspråk blir “Allt som glimmar är inte guld”. Det innebär kort och gott inte alltid ska lita på första intrycket, utan att man bör undersöka saker och ting en gång extra. I detta fall blir det undersöka en gång extra innan man tar ett beslut.

Om man ska applicera detta i något som vi alla kan relatera till så är mobilabonnemang en utmärkt exempel. Vi har alla sett operatörernas supererbjudanden:

Ring, SMS:a och surfa hur mycket du vill. Nu halva priset!*

TAGET! Är lätt och tänka i första. Dock är den där ständigt återkommande stjärnan i slutet av texten ett gott tecken på att du just blivit utsatt för en annons med ett erbjudande som är betydligt sämre än vad det låter. I det finstilta kommer det nämligen stå något i stil med:

Erbjudandet gäller förutsatt att du binder upp dig i 24 månader och betalar då endast halva månadskostnaden din första månad därefter betalar du ordinarie pris.

Tyvärr så har företagen inte gjort något fel eftersom de skriver ut villkoren, trots att de är i pytteliten text eller hänvisar till en källa med ytterligare information om vad som gäller.  Man kan tycka att det är oschysst och att bör lagstifta kring vad man får och inte får skriva ut men det är nog betydligt lättare sagt än gjort när man ska ta hänsyn till en mängd olika marknader.

Men som tur är finns det en lösning. Med internets framfart och många nya tekniska innovationer så finns det idag många tjänster som hjälper kunder att hitta priser och villkoren som passar just deras behov. Och det är precis vad vår affärsidé är, vi hjälper privatpersoner att jämföra banker och hitta det bästa lånet när du ska låna pengar.

Vad skulle det kosta att låna?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Hur mycket vill du låna?

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad tycker våra kunder?