5 tips som hjälper dig få prylar sålda på nätet

Vi hjälper dig få dina saker sålda och få en extra slant i plånboken. Läs våra 5 bästa tips.

Bästa sättet att sälja saker online

Svensken har saker för närmare 18.000kr som ligger hemma utan att användas. Detta gör det till ett ypperligt tillfälle att sälja av gamla prylar och samtidigt tjäna extra pengar. Vi ger dig 5 tips på vad du ska tänka på när du säljer online.

Innehåll:

  1. Säsongen styr
  2. Viktig med tajming
  3. Bra bilder
  4. Priset
  5. Rätt varor på rätt sajt

kvinna fotar kläder

1. Säsongen styr!

Säsongen styr efterfrågan och därmed vad du kommer att få sålt. Det är lättare att sälja julsaker månaderna innan jul medan tunna jackor lämpar sig bäst att lägga ut för försäljning till våren. Kom ihåg att vara tillgänglig och svara de personer som hör av sig.

2. Viktigt med tajming

Oberoende vilken sida du säljer på är tajmingen avgörande för försäljningen. Helgen är det tillfälle som flest personer går in och letar prylar att köpa. För att maximera dina chanser att få något sålt är det perfekt att lägga upp dina saker på fredagskvällen eller lördagsmorgonen.

3. Bra bilder

Att lägga upp en bild på den vara du vill sälja kan låta hur enkelt som helst men det finns en del att tänka på innan du laddar upp bilden. Bilden ska tydligt visa saken. Om föremålet är reflekterande så se till att inte ha den under en lampa när bilden tas, dagsljus är bäst. Den tillhörande texten ska vara informativ och ärlig. Vissa sajter erbjuder köpare och säljare att lämna ett omdöme och är du oförsiktig kan du få negativa omdömen som påverkar dina framtida försäljningsmöjligheter. Rubriken bör formuleras på ett sätt som lockar in köparen att se mer. Rättstavad annonstext ökar även din trovärdighet. Med andra ord, att lägga ner lite tid på annonsen kan vara det som får din sak såld.

4. Priset

Om det är viktigt att få saken såld direkt kan det vara läge att sätta ett lite lägre pris än andra som lagt upp liknande saker. Enligt Sofia Hagelin, presschef på Tradera, lockar lägre priser många köpare vilket i slutändan kan resultera i ett högre slutpris på grund av att säljaren kan välja budgivning i sin försäljning.

5. Rätt varor på rätt sajt

Olika sidor lämpar sig olika bra beroende på vad det är du vill sälja. Blocket lämpar sig bra om du vill sälja större saker som möbler. På Tradera är det oftast prylar, skönhetsprodukter, dekorationer och kläder som säljs bäst. Tradera är även en tjänst för att köpa begagnade saker. Tradera har fått ett uppsving den senaste tiden då många har börjat tänka till kring sin nykonsumtion, menar Hagelin.

Saker som lämpar sig extra bra att sälja på annonssajten Tradera just nu är följande:

  • Höst- och vinterkläder

Mössor, vinterjackor och fina märkeskläder är populärt att köpa just nu.

  • Ryggsäckar och märkesväskor

Väskor från Chanel eller Gucci säljs för rekordbelopp just nu på Tradera.

  • Telefoner och läsplattor

Enligt en Yougov-undersökning som Tradera beställt, väljer 50 procent av svenskarna att lägga sin gamla mobil i en låda istället för att sälja eller återvinna den. Det är dumt då mobilen kan generera tusenlappar om den läggs upp till försäljning.

  • Julsaker och lucialinnen

Det är många som redan nu förbereder sina julinköp där juldekorationer, glögglas och lucialinnen, pepparkaksdräkter samt tomtedräkter till barnen står högt i kurs. Det gör det till ett perfekt tillfälle att sälja av det som du inte längre vill använda eller det som barnen växt ur.

  • Designföremål för hemmet

Just svensk design för hemmet är väldigt populärt för tillfället. Kuddar och ljusstakar från bland annat Svenskt Tenn, Pierre Forsells

mässingsting från Skultuna, porslin från Stig Lindberg och Ingegerd Råmans glaskonst är några av de saker som säljs för höga priser.

Slutligen är det viktigt att tänka på att varje onlineforum har specifika regler för vad som är tillåtet att sälja. Kolla upp vad som gäller för den sida du väljer att sälja på innan du lägger upp en annons.

Källor:

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/dOa0ww/spana-pa-vinden-och-under-sangar–gamla-prylar-blir-julklappspengar

https://www.ehandel.se/Tradera-forbjuder-forsaljning-av-nya-varor,15047.html

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad tycker våra kunder?