Ordlista:

Banklån – jämför banklån upp till 600 000 för en lägre ränta

Letar du efter ett bra banklån? Genom oss kan du kostnadsfritt jämföra banklån mellan 5 000 och 600 000 från hela 40 banker och långivare. Det gör att du lätt hittar banklånet med lägst ränta för just dig. Ansök direkt i formuläret eller läs vidare nedan.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Jämför banklån tryggt och enkelt

Vi erbjuder en gratis jämförelsetjänst för banklån. Tryggt och enkelt kan du jämföra räntor hos 40 långivare och hitta den bank som passar dig bäst.

Banklånen vi förmedlar är privatlån, även kallat lån utan säkerhet. Det är en låneform med stor frihet som innebär att du kan använda pengarna till vad du vill.

Fördelar med att söka banklån genom oss

 • Sök banklån upp till 600 000 kronor
 • Hitta banklån med lägst ränta genom att jämföra bankerna mot varandra
 • 40 anslutna banker och långivare
 • Endast 1 kreditupplysning via UC
 • Gratis och bindningsfri ansökan – jämförelsen är giltig i 30-dagar.
 • Rådgivning tillgänglig via telefon eller chatt.

För din trygghet står vi under tillsyn av finansinspektionen. Sedan starten 2011 har vi jämfört banklån åt över 263 000 kunder.

Vad är ett banklån?

Banklån. Termen borde vara ganska självförklarande, eller hur? Banker som lånar ut pengar har ju ändå existerat sedan antikens Grekland. Faktum är att det i vårt moderna samhälle finns en rad olika slags lån som faller under kategorin. Här tittar vi närmare på vad som skiljer olika banklån åt och vilka fördelar de har gentemot varandra.

Banklån kommer i många varianter

Bolån, företagslån, blancolån, billån, SMS–lån och omstartslån – ja, vilket som helst av dessa, och fler därtill, kan faktiskt betecknas som banklån. För att krångla till det ännu mer är vissa också snarlika varandra trots att de alla har väsentliga skillnader. Oavsett vilken typ av banklån du vill ta, är den gyllene regeln att jämföra flera alternativ innan du bestämmer dig för att ansöka. Det kan nämligen spara dig en hel del pengar i slutändan.

De vanligaste formerna av banklån:

Privatlån

Denna typ av banklån tas utan säkerhet, vilket innebär att det inte finns någon pant för långivaren att använda som trygghet. Lån utan säkerhet har därför i regel högre ränta än exempelvis bolån, där bostaden är säkerheten. Själva lånebeloppet brukar också ha en övre gräns på omkring 600 000 kronor och hur mycket du får låna är helt individuellt.

Hos många långivare kan du ansöka om privatlån online, med snabba beslutsprocesser och utbetalningar. När du läser saker som ”låna till vad du vill”, handlar det oftast om ett privatlån, eller blancolån som det också kallas.

Bolån

Att ”gå till en bank och låna pengar” – som alla gjorde förr i tiden – är faktiskt den minst vanliga varianten när vi talar om banklån idag. Det är oftast bara när du tar större lån, exempelvis till en bostad, en storbank är inblandad och det är som bekant inget du gör speciellt ofta. Fördelen med att låna stora summor pengar av en stor bank är att räntan oftast blir betydligt lägre än hos andra långivare.

Dock kräver den typen av lån också mer av dig som låntagare, då din ekonomiska situation verkligen hamnar under lupp. Om du ska beviljas ett bolån behöver du, förutom en stabil ekonomi eller en medlåntagare, även ha ett ansenligt sparkapital till kontantinsatsen – något andra typer av lån inte kräver. Det bör dock tilläggas att även storbankerna har börjat erbjuda mindre lån utan säkerhet till konkurrenskraftig ränta.

Billån

Även billån, MC-lån och båtlån faller under beteckningen banklån. Det finns två varianter av dessa fordonslån; det traditionella fordonslånet, med fordonet som säkerhet, och privatlånet, utan fordonet som säkerhet, som tas i syfte att finansiera ett köp.

Ett fordonslån med säkerhet kan ge lägre ränta – medan ett fordonslån utan säkerhet ger dig större flexibilitet och frihet i ägandet.

Omstartslån

Denna variant skiljer sig en del från exemplen ovan. Många krediter och dyra smålån kan snabbt få den totala räntan att skjuta i höjden. Dessutom kommer varje enskilt lån med en rad olika avgifter. För att undvika eller råda bot på ekonomiska trångmål kan du försöka baka ihop skulderna i ett enda banklån istället.

Detta så kallade omstartslån blir förvisso större men räntan blir samtidigt lägre, vilket är det viktigaste i sammanhanget. Då du endast får en faktura per månad blir det också lättare att hålla koll på återbetalningarna. Dessutom slipper du en massa onödiga omkringkostnader, vilket blir tydligt redan vid första amorteringstillfället.

Vad krävs för att få ta ett banklån?

För att få ansöka om ett banklån hos oss krävs följande:

 • Månadsinkomst på minst 8 400 kronor
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Så fungerar ränta vid banklån

Räntan och amorteringsvillkoren på ett banklån sätts alltid individuellt, vilket innebär att fordringsägaren tar en kreditupplysning på dig för att kunna göra sin bedömning.

För många kreditupplysningar under kort tid kan försämra ditt kreditbetyg ansenligt, vilket i sig påverkar dina chanser att få låna pengar. Ett sätt att komma runt detta är att använda en jämförelsetjänst så som oss där ett stort antal banker och långivare delar på en och samma kreditupplysning.

Så får du lägre ränta på ett banklån

Vill du få ett så bra banklån som möjligt? Här är några snabba tips som du kan ta med dig:

 • Jämför alltid många långivare. Det ökar chansen att få lägre ränta.
 • Undvik många kreditupplysningar. Dessa kommer försämra dina villkor.
 • Sök med en medsökande. Att stå på banklånet ihop med en partner eller familjemedlem kan sänka räntan.
 • Samla dina tidigare mindre banklån. En samlad ekonomi ger dig bättre villkor hos banken.

Redo att jämföra banklån? Ansök i vårt formulär – eller hör av dig till oss om du har frågor om vår tjänst.

Vanliga frågor och svar – Banklån

Vad menas med ett banklån?

Ett banklån innefattar alla typer av lån som är utfärdat av en bank, så som privatlån, samlingslån, företagslån, bolån eller billån.

Hur får man bäst banklån?

Genom oss kan du jämföra erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt, med bara en kreditupplysning hos UC. Genom att ställa bankerna mot varandra kan du jämföra och hitta det bästa och billigaste banklånet.

Vad krävs för att få ta ett banklån?

För att söka om ett banklån genom oss krävs att du är svensk medborgare sedan ett år tillbaka och har fyllt 18 år. Dessutom krävs en inkomst på minst 8400 kronor i månaden och du får inte ha någon skuld hos kronofogden.

Hur kan jag jämföra banklån?

Du kan jämföra banklån från olika banker och långivare genom att ansöka hos oss. Med endast en enda ansökan och kreditupplysning skickas din ansökan ut till 40 långivare samtidigt.

Vad säger våra kunder?

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare