Advisa

Ordlista:

Banklån – en term med många innebörder

Hos Advisa jämför du banklån upp till 600 000 hos 40 banker och långivare. Ansök direkt i formuläret eller läs vidare om banklån nedan.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Jämför banklån tryggt och enkelt

Advisa erbjuder en gratis jämförelsetjänst för privatlåntagare. Tryggt och enkelt kan du jämföra räntor hos ett 30-tal långivare och hitta den bank som passar dig bäst. För din trygghet står vi under tillsyn av finansinspektionen. Sedan starten 2011 har Advisa jämfört lån åt över 263 000 kunder.

Du binder dig inte till något genom att göra en ansökan och jämförelsen är giltig i 30-dagar. Om du har några frågor så står vårt eminenta kundtjänst-team till ditt förfogande. Lycka till!

Banklån. Termen borde vara ganska självförklarande, eller hur? Banker som lånar ut pengar har ju ändå existerat sedan antikens Grekland. Faktum är att det i vårt moderna samhälle finns en rad olika slags lån som faller under kategorin. Här tittar vi närmare på vad som skiljer olika banklån åt och vilka fördelar de har gentemot varandra. 

Bolån, företagslån, blancolån, billån, SMS–lån och omstartslån – ja, vilket som helst av dessa (och fler därtill) kan faktiskt betecknas som banklån. För att krångla till det ännu mer är vissa också snarlika varandra trots att de alla har väsentliga skillnader. Oavsett vilken typ av banklån du vill ta, är den gyllene regeln att jämföra flera alternativ innan du bestämmer dig för att ansöka. Det kan nämligen spara dig en hel del pengar i slutändan.

De vanligaste formerna av banklån:

Privatlån

Denna typ av banklån tas utan säkerhet, vilket innebär att det inte finns någon pant för långivaren att använda som trygghet. Lån utan säkerhet har därför i regel mycket högre ränta än exempelvis bolån (där bostaden är säkerheten). Själva lånebeloppet brukar också ha en övre gräns på omkring 600 000 kronor och hur mycket du får låna är helt individuellt. Hos många långivare kan du ansöka om privatlån online, med snabba beslutsprocesser och utbetalningar. När du läser saker som ”låna till vad du vill”, handlar det oftast om ett privatlån, eller blancolån som det också kallas.

Bolån

Att ”gå till en bank och låna pengar” – som alla gjorde förr i tiden – är faktiskt den minst vanliga varianten när vi talar om banklån idag. Det är oftast bara när du tar större lån, exempelvis till en bostad, en storbank är inblandad och det är som bekant inget du gör speciellt ofta. Fördelen med att låna stora summor pengar av en stor bank är att räntan oftast blir betydligt lägre än hos andra långivare. Dock kräver den typen av lån också mer av dig som låntagare, då din ekonomiska situation verkligen hamnar under lupp. Om du ska beviljas ett bolån behöver du, förutom en stabil ekonomi eller en medlåntagare, även ha ett ansenligt sparkapital till kontantinsatsen – något andra typer av lån inte kräver. Det bör dock tilläggas att även storbankerna har börjat erbjuda mindre lån utan säkerhet till konkurrenskraftig ränta.

Billån

Även billån, MC-lån och båtlån faller under beteckningen banklån. Det finns två varianter av dessa fordonslån; det traditionella fordonslånet (med kontantinsats och fordonet som säkerhet) och privatlånet (utan kontantinsats och säkerhet) som tas i syfte att finansiera ett köp. 

Omstartslån

Denna variant skiljer sig en del från exemplen ovan. Många krediter och dyra smålån kan snabbt få den totala räntan att skjuta i höjden. Dessutom kommer varje enskilt lån med en rad olika avgifter. För att undvika eller råda bot på ekonomiska trångmål kan du försöka baka ihop skulderna i ett enda banklån istället. Detta så kallade omstartslån blir förvisso större men räntan blir samtidigt lägre, vilket är det viktigaste i sammanhanget. Då du endast får en faktura per månad blir det också lättare att hålla koll på återbetalningarna. Dessutom slipper du en massa onödiga omkringkostnader, vilket blir tydligt redan vid första amorteringstillfället.

 

Vad krävs för att få ta ett banklån?

För att få ansöka om ett banklån hos oss krävs följande:

  • Månadsinkomst på minst 8400 kronor
  • Ha fyllt 18 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Så fungerar ränta vid banklån

Räntan och amorteringsvillkoren på ett banklån sätts alltid individuellt, vilket innebär att fordringsägaren tar en kreditupplysning på dig för att kunna göra sin bedömning.

För många kreditupplysningar under kort tid kan försämra ditt kreditbetyg ansenligt, vilket i sig påverkar dina chanser att få låna pengar. Ett sätt att komma runt detta är att använda en jämförelsetjänst så som oss där ett stort antal banker och långivare delar på en och samma kreditupplysning. 

Vanliga frågor och svar

Vad menas med ett banklån?
Ett banklån innefattar alla typer av lån som är utfärdat av en bank, så som privatlån, samlingslån, företagslån, bolån eller billån.
Hur får man bäst banklån?
Genom oss kan du jämföra erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt, med bara en kreditupplysning hos UC. Genom att ställa bankerna mot varandra kan du jämföra och hitta det bästa och billigaste banklånet.
Vad krävs för att få ta ett banklån?
För att söka om ett banklån genom oss krävs att du är svensk medborgare sedan ett år tillbaka och har fyllt 18 år. Dessutom krävs en inkomst på minst 8400 kronor i månaden och du får inte ha någon skuld hos kronofogden.
Hur kan jag jämföra banklån?
Du kan jämföra banklån från olika banker och långivare genom att ansöka hos oss. Med endast en enda ansökan och kreditupplysning skickas din ansökan ut till 40 långivare samtidigt.

Vad säger våra kunder?