Advisa

Låna pengar
– lån till en lägre ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Lån att samla: 310 000 kr

Om du har fler än ett syfte för lånet, ange det huvudsakliga syftet. "Tjänster" kan vara t.ex. bröllop, fest eller städuppdrag
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet

Det kan finnas många anledningar till att du behöver låna pengar. Kanske ska du renovera hemma – eller köpa en ny bil? Kanske har olyckan varit framme och du behöver en större summa pengar för en reparation?

Genom oss kan du låna pengar till det du behöver – stort eller litet. Du kan söka om att låna från 5 000 kronor och ända upp till 600 000 kronor.

Oavsett varför du vill ansöka om att låna pengar finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Här nedan går vi igenom allt som kan vara bra att veta innan du lånar pengar.

Innehåll:

Låna pengar till låg ränta genom Advisa

I dag finns det flera olika sätt att låna pengar och flera typer av lån. Vi på Advisa förmedlar privatlån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver pantsätta något för att få låna pengar, och att du sedan är fri att använda pengarna till precis det de behövs till.

Till skillnad från till exempel ett traditionellt billån finns det här inget krav på att pengarna du lånar måste gå till just den bilen.

Det här sättet att låna pengar är väldigt populärt i Sverige i dag och det finns många banker och långivare som erbjuder privatlån, eller blancolån som det också kallas. Så hur ska du som kund veta hur du får det bästa och billigaste lånet? Det är här vi kommer in!

Jämför bud från 40 långivare på bara några minuter

Vi är ingen bank, utan när du ansöker om att låna pengar hos oss skickas din ansökan i stället ut till 40 banker och långivare samtidigt. På så sätt sätter vi dig som kund i förarsätet – där du efter en snabb ansökan lugnt kan vänta in de olika långivarnas erbjudanden.

Genom att jämföra långivare med varandra kan du sedan hitta det allra billigaste lånet för just dig. Alla banker gör nämligen analysen på dig som kund annorlunda – så det är bara genom att söka hos många samtidigt som du kan vara säker på att kunna låna pengar så billigt som möjligt.

Kostnadsfritt – och bara en kreditupplysning

Hade du gjort något liknande på egen hand – sökt lån hos många banker samtidigt – hade det förutom att vara väldigt tidskrävande också varit förödande för din kreditvärdighet. Man kan säga att bankerna ogillar när det är mycket aktivitet kring din ekonomi – och de ser det som en högre risk att låna ut pengar till dig om de märker att du sökt en massa andra lån samtidigt.

Kreditvärdigheten påverkas mindre när du vill låna pengar

När du söker ett lån hos oss tar vi alltid bara en kreditupplysning, via UC. Vi låter sedan långivarna vi samarbetar med dela på den, så att alla har möjlighet att ge dig ett bud utan att ta en egen kreditupplysning. Det gör att din kreditvärdighet inte påverkas i någon större utsträckning av en ansökan hos oss. Tjänsten är också helt kostnadsfri för dig som kund, och du binder inte upp dig till något genom en ansökan.

Våra tjänster när du vill låna pengar

Det finns som sagt många olika typer av lån, och olika personer vill låna pengar av olika anledningar. Här är de tjänster som du kan använda dig av när du vill låna pengar genom oss.

Privatlån – låna pengar utan säkerhet

Genom våra många samarbetspartners förmedlar vi privatlån. Det kallas ibland även blancolån eller konsumtionslån, och är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du får pengarna direkt på kontot och att du sedan kan använda dem hur du vill. Här kan du söka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor.

Ansökan går snabbt och smidigt – och utbetalning sker vanligtvis bara inom en eller två dagar. Tänk alltid på att du ska ha råd att betala tillbaka pengarna du lånat – vår rekommendation är att inte ansöka om ett lån som överstiger 80 procent av din årsinkomst.

Hopbakslån – samla dina lån och sänk räntan

En populär tjänst bland våra kunder som vill låna pengar är att samla befintliga lån. Om du i dag har flera utspridda lån kan vi hjälpa dig samla dem till en lägre ränta. Lån, krediter och avbetalningar kan ibland ha höga räntor och avgifter och att samla de till ett enda stort lån blir ofta förmånligt.

Sparar tid och får bättre överblick

På så sätt kan vi enkelt hjälpa dig till en lägre månadskostnad – pengar som du frigör till att göra roligare saker med än att betala lån. Att ta ett hopbakslån gör också att att du sparar tid när du slipper hålla koll på många olika räkningar – samt att du får bättre överblick över din ekonomi.

För att ta ett hopbakslån fyller du i att du vill samla lån när du gör din ansökan. Du kan söka om att samla tidigare lån samtidigt som du lånar “nya” pengar.

Omförhandla ränta på befintliga lån

Många går i flera år och betalar av gamla lån utan att tänka på att de flesta lån har möjlighet att bli bättre. När din ansökan skickas ut till över 40 långivare kan du vara säker på en sak – finns det en lägre ränta där ute så kommer vi att hitta den! Vi tycker att alla bör se över sina lån regelbundet för att se om de inte kan bli billigare.

Så går det till att låna pengar – steg för steg

Att ansöka om att låna pengar hos oss går smidigt och snabbt. Processen sker i följande steg:

1. Fyll i din ansökan

I vårt formulär här på sidan fyller du i hur mycket du vill låna och anger dina personuppgifter. Det tar bara ett par minuter – sedan sköter vi resten.

2. Din ansökan skickas ut till 40 långivare

Med endast en kreditupplysning skickas sedan din ansökan ut till alla våra samarbetspartners. Eftersom alla långivare gör sin kreditbedömning olika är detta det säkraste sättet för dig att hitta den lägsta möjliga räntan när du ska låna pengar. Direkt börjar du få in dina bud – och inom ett dygn har du fått alla svar.

3. Jämför lån och välj det billigaste

När vi fått svaren presenterar vi dem för dig så att du enkelt kan jämföra lån och hitta det med bäst ränta. Vi jämför alltid den effektiva räntan – eftersom det bäst speglar vad du som låntagare faktiskt kommer att betala. Vill du få hjälp med att hitta rätt kan du i detta läget kontakta våra kunniga rådgivare, som gärna hjälper dig på traven.

4. Signering och utbetalning

När du sedan har valt vilket lån du vill teckna så kan du smidigt signera digitalt med BankID. Även här kan du få hjälp av våra medarbetare om något är oklart. När signering är klart kommer du sedan att få pengarna in på kontot inom bara 1-3 dagar.

Känns något oklart? Se även vår guide för hur du ansöker om lån!

Våra krav för att få låna pengar

Våra olika samarbetspartners har alla sina egna krav för vad som gäller för att låna pengar hos just dem – men det finns några grundkrav som gäller för alla långivare:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige sedan 12 månader tillbaka
  • Du får inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Uppfyller du dessa kraven har du möjlighet att ansöka om ett lån genom Advisa!

Vanliga frågor och svar – Låna pengar

Vad är kraven för att låna pengar genom er?
För att låna pengar genom oss krävs det att du uppfyller våra grundkrav. Du måste vara minst 18 år gammal, ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor och vara skuldfri hos Kronofogden.
Vilken ränta kan jag få när jag lånar pengar?
Räntan sätts alltid individuellt, och det går inte på förhand att säga vilken ränta just du kan få när du lånar pengar. Men genom att jämföra många långivare kan vi hitta den lägsta möjliga räntan för din situation.
Vilka långivare samarbetar ni med?
Vi samarbetar med över 40 banker och långivare – allt från storbanker till mindre nischbanker. Allt för att hitta den bästa matchen mellan bank och kund.
Går det att låna pengar trots att jag har en betalningsanmärkning?
Ja, det finns långivare vi samarbetar med som accepterar att du har upp till tio betalningsanmärkningar. Det kan vara bra för ett omstartslån – men har du möjlighet att vänta ut anmärkningarna är det oftast till din fördel.

Låna pengar med låg ränta – så fungerar ränta och amortering

När du funderar på att ta lån är det inte bara viktigt att tänka på hur mycket du kan få låna, utan också på hur mycket lånet kommer att kosta dig. För att förstå hur mycket ett lån kostar gäller det att ha koll på hur ränta och amortering fungerar.

Ränta

Räntan är kostnaden för lånet och sätts individuellt. När du ska låna pengar är det viktigt att skilja på effektiv och nominell ränta. Den nominella räntan är själva kostnaden för lånet, medan den effektiva räntan inkluderar bankens övriga avgifter och administrationskostnader. Det är den effektiva räntan som avslöjar vad du kommer att betala och det är alltid den vi jämför med hos oss, eftersom det ger mest rättvis bild av lånets kostnad.

Enligt Kreditupplysningslagen är kreditgivaren alltid skyldig att redovisa den effektiva räntan, men det är bra att vara uppmärksam på vilken ränta du jämför.

Amortering

Förutom räntekostnaden betalar du varje månad av på lånet, vilket kallas för amortering. Vilken typ av amorteringsplan du väljer påverkar din månadsbetalning och totalkostnad för lånet.

Amorteringstiden påverkar kostnaden när du lånar pengar

En längre återbetalningstid resulterar i en lägre månadsbetalning men en högre totalkostnad, eftersom räntan tickar på under en längre tid. Om du istället väljer en kortare återbetalningstid får du ned räntekostnaderna, men får en högre månadsbetalning. Allt handlar om hur din situation ser ut.

Den längsta återbetalningstiden på privatlån utan säkerhet är 20 år, men i Sverige råder fri amorteringsrätt vilket innebär att du alltid kan betala av ditt lån snabbare än vad återbetalningstiden kräver.

Rak amortering eller annuitetslån

De två vanligaste formerna av amortering är rak amortering och annuitetslån. Rak amortering innebär att du varje månad amorterar samma summa, plus ränta. Eftersom räntan minskar i takt när du betalar av lånet kommer din månadskostnad sjunka med tiden – men den kan ofta vara väldigt hög i början av avbetalningstiden.

Med annuitetslån betalar du i stället samma månadskostnad varje månad tills lånet är löst. Det gör att din månadskostnad i början består av mer ränta – och mer amortering i slutet. Vi förmedlar i princip enbart annuitetslån när du lånar pengar, eftersom det ger dig bättre förutsättningar att beräkna och förutse dina lånekostnader.

Så kan du låna pengar med låg ränta – 4 tips

Räntan är alltså kostnaden för att låna pengar och en låg ränta innebär ett billigt lån. Därför är det självklart att du vill ha så låg ränta som möjligt. Det vill vi också att du ska ha! Så här kommer några tips för att kunna låna pengar till låg ränta.

1. Väg bud från långivare med varandra

Känns det som att vi nämnt det förut? Kanske – men att ställa bud från flera banker och långivare mot varandra är det bästa sättet att enkelt få så låg ränta som möjligt på ditt lån. Vi jämför priser på allt annat i vardagen, och lån ska självklart inte vara något undantag.

2. Undvik att ta många kreditupplysningar

Varje gång du söker ett lån, en kredit eller väljer att köpa något på avbetalning tas en kreditupplysning på dig. Varje kreditupplysning ligger kvar i tolv månader och har du många gjorda på dig kommer långivarna se det som att det är högre risk att låna ut pengar till dig. Därför ska du undvika att ta många kreditupplysningar – och gärna vänta ut dem du har innan du söker ett lån. Hos oss tas alltid bara en (1) kreditupplysning via UC när du söker om ett lån.

3. Förbättra din kreditvärdighet

Förutom att vänta ut dina kreditupplysningar finns det också andra sätt att på sikt förbättra din kreditvärdighet och dina möjligheter till att låna pengar med låg ränta. Du kan säga upp outnyttjade krediter och samla dina lån och krediter på ett ställe. Se också till att betala fakturor och räkningar i tid så du inte får några onödiga betalningsanmärkningar.

4. Använd en medlåntagare

Har du svårt att få låna pengar till låg ränta kan det vara en fördel att ha en medlåntagare på lånet. En medlåntagare är en person som står på lånet ihop med dig och som delar betalningsansvaret. Det ser banken som en extra trygghet – och de kan därför vara beredda att sänka räntan.

Måste jag byta bank för att få lägre ränta?

Nej, du behöver inte alltid byta bank för att få en lägre ränta när du lånar pengar. När du lånar pengar genom oss får du nämligen flera erbjudanden, sen väljer du vilken långivare du vill gå vidare med. Där kan din nuvarande bank finnas med, annars tjänar du på att att välja en annan bank eller långivare. Vi försöker jämföra så många långivare som möjligt så att du kan känna dig trygg i att du hittar bästa möjliga ränta för dig.

Vilken bank lånar ut pengar till lägst ränta?

Räntan när du ska låna pengar sätts alltid individuellt, och när du gör en ansökan hos oss gör varje bank en egen bedömning på dig som kund. Det gör att det inte går att säga att det finns en specifik bank som ger lägst ränta – du kanske hittar lägst ränta hos en helt annan långivare än vad din kompis gjorde när hen sökte dagen innan.

Det är därför som det alltid lönar sig att jämföra långivare – eftersom det är omöjligt på förhand att säga vilken av dem som kommer att ge lägst ränta.

Viktigt att tänka på om du vill låna pengar snabbt och enkelt

Det finns många olika anledningar till varför du kan behöva låna pengar snabbt. Det kan handla om en oförutsedd utgift på grund av att något har gått sönder, som exempelvis bilen eller värmepannan. Det kan även vara att du ska köpa en bostad eller behöver att du pengarna till något helt annat.

Se till att du kan betala innan du lånar pengar

Innan du tar ett lån bör du ha i åtanke att du ska kunna betala tillbaka lånet. Att löpande låna för att kunna betala räkningarna på dina befintliga skulder är ingen hållbar strategi. Låna bara om du har råd och känner du dig oförmögen att lösa situationen på egen hand så finns vårt kunniga kundtjänst-team här för att göra resan mot en bättre ekonomi bekvämare för dig.

Missa inte att kolla flera alternativ innan du väljer att låna pengar

Även om du behöver få tag i pengar snabbt – glöm inte bort att se över flera alternativ! Vi gör detta på bara några minuter, och det ger dig möjlighet att hitta bästa räntan för dig samt samla dina skulder för att i framtiden kunna omförhandla på nytt. Genom en låneförmedlare som oss gör du denna process enkel. Låna pengar online för att få alla dina erbjudanden presenterade direkt på skärmen.

Går det att låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Ja, så länge du inte har en aktiv skuld hos Kronofogden går det att söka om att låna pengar. Vissa av våra samarbetspartners beviljar lån hos kunder med upp till tio betalningsanmärkningar. Men du bör tänka på att betalningsanmärkningarna försämrar dina chanser att få låg ränta – och att det alltid är bäst att vänta ut dem om du kan.

Om du behöver hjälp med att få ordning på din ekonomi innan du lånar pengar kan du se vår guide för att spara pengar – 50 bästa tipsen.

Andra sätt att låna pengar

I dag finns många andra sätt att låna pengar än de vi förmedlar. Nedan går vi igenom hur olika låneformer skiljer sig åt och vilka för- och nackdelar de har:

Andra typer av lån utan säkerhet

Snabblån

Snabblån har fått sitt namn på grund av att lånet betalas ut snabbt. Det finns flera typ av snabblån, såsom SMS-lån och mikrolån. Bra att veta gällande snabblån är att de gäller för mindre summor pengar, har kortare återbetalningstid och högre ränta än vid ett vanligt privatlån. De är alltså som regel inte bra för din plånbok i det långa loppet. De lån vi förmedlar betalas normalt ut inom bara någon dag – det brukar vara snabbt nog.

Lån utan ränta

Lån utan ränta har ingen räntesats kopplad till lånebeloppet, men istället tillkommer andra dyra avgifter såsom avi- och uppläggningsavgifter vilket gör att den effektiva räntan blir hög. Vanligt för de räntefria lånen är att många långivare tar ut väldigt höga avgifter om du missar att betala tillbaka lånet i tid. Så låt dig inte luras utan kolla alltid på den effektiva räntan och läs det finstilta. Du kan vara säker på att alla lån vi förmedlar är trygga.

Köp på avbetalning

Köp på avbetalning blir allt populärare då många erbjuder räntefria månader i början av avbetalningstiden. Dessa köp kan dock bli dyra på sikt, då den effektiva räntan ofta är mycket hög och administrativa avgifter tillkommer.

Kreditkort

Kreditkort är ett betalkort där betalningen skjuts upp under en överenskommen kredittid och på så vis lånas pengarna ut under en tid. De första 30-60 dagarna av ett kreditköp är räntefritt, däremot tillkommer ofta kortavgifter, fakturaavgifter och övriga avgifter som en kringkostnad för att ha ett kreditkort. När den räntefria krediten är över tillkommer räntekostnader med hög effektiv ränta och lång återbetalningstid i relation till kreditbeloppet, med följden att man får mycket höga kostnader.

Medlemslån

Medlemslån är ett privatlån där räntor och villkor redan har förhandlats fram mellan ett fackförbund och en bank för fackförbundets medlemmar. Lånet tas via facket till en förutbestämd och ofta förmånlig ränta. De banker som erbjuder medlemslån är idag Swedbank, SEB och Nordea. Medlemslån kan vara väldigt förmånliga för personer med relativt svag kreditvärdighet, men personer med god kreditvärdighet kan få lägre ränta om de jämför själva.

Seniorlån

Seniorlån i ordets rätta bemärkelse finns inte kvar. Det som finns kvar idag kallas för kapitalfrigöringskredit. Denna typ av lån är likt seniorlån men har ingen tidsbegränsning och kommer med en garanti att låntagaren aldrig blir skyldig mer än vad den pantsatta bostaden ger vid en eventuell försäljning.

Lån med säkerhet och krav på kontantinsats

Bolån, även kallat bottenlån, är den vanligaste låneformen inom denna kategori. Ett bolån innebär att du lånar pengar till ett bostadsköp med själva bostaden som säkerhet och lägger en kontantinsats på minst 15 % av bostadens värde. Räntenivåerna hos bankerna ligger i dagsläget kring 1–4 % på bolån.

Billån (fordonslån) är en annan vanlig låneform som innebär att långivaren har bilen som säkerhet och därigenom äganderätten till fordonet tills dess att du har betalat av hela beloppet. För dessa lån behöver du även en kontantinsats på minst 20 %.

Så hjälper Advisa dig hitta rätt när du ska låna pengar

Advisa är ingen bank. Tvärtom så står vi på dig som konsuments sida när du vill ansöka om ett lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Alltid tryggt och säkert att låna pengar med Advisa

Trygghet är viktigt för oss och det är en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi ett säkerhetssystem där vi hanterar dina uppgifter med omsorg. För att du som kund ska känna dig trygg med vår tjänst står Advisa under tillsyn av Finansinspektionen.

img
Povel Arwidson
Uppdaterad: 2023-05-10
Flera år som ekonomi- och näringslivsreporter har gett Povel ett fundament för att leverera lättbegripliga texter inom privatekonomi här på Advisa.se.

Vi samarbetar med 40 långivare

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre lånevillkor!

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Ica Banken logotyp
re:member logotyp
Nordax logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare

Vad säger våra kunder?

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att låna pengar till lägre ränta.

Vi hjälper dig!

Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.