Så hoppade Cathrine av shoppingkarusellen

kvinna med shoppingpåsar

Ibland går vi människor med problem och svårigheter i många år utan att veta hur vi ska komma tillrätta med dem. De kan växa till hemligheter som vi skäms för och försöker dölja. Men egentligen behöver vi göra precis tvärtom. För det kan vara svårt att åstadkomma förändring helt på egen hand. Att våga be om hjälp, att prata om sin situation och få stöd i hur man ska tackla sina problem är många gånger fullkomligt avgörande.

En av dem som vågade be om hjälp är Cathrine, som bad om hjälp via Advisas MåBättre-projekt. Hon fick två gratis terapisamtal av Advisa hos terapeuten Karin Nordlander.

Ett par månader efter samtalen kontaktade vi Cathrine och frågade hur det hade gått. Här är hennes berättelse:

Hur såg din livssituation ut förut?

Cathrine: Jag var inne i ett destruktivt beteende då jag shoppade alldeles för mycket kläder, månad efter månad. Jag har en svaghet för just kläder och det var det enda jag la pengar på. Allt annat drog jag in på så mycket jag kunde så jag kunde köpa ännu mera kläder. Varje gång jag hade shoppat så mådde jag dåligt, jag shoppade allra mest på nätet då jag ansåg att jag hittade mest kläder där. Jag la i saker i kundkorg för flera tusentals kronor, fick panik och plockade bort allt för att sedan dagen efter plocka i samma kläder igen i kundkorgen. Och så fortsatte det tills jag till slut klickade hem kläderna. Sen kom ångesten, ångest för att jag inte kunde kontrollera mig själv och tog pengar från sparkontot hela tiden. Sen slutade varje månad med att jag inte hade pengar till nånting och bara var hemma och grät, grät för att jag inte ens kunde köpa en glass och hatade mig själv för mitt beteende.

Jag mådde så himla dåligt och jag skämdes så himla mycket. Ingen visste om mitt beteende så jag kände mig så ensam och hade ingen att prata med. Jag hade extrem ångest och klankade ner otroligt mycket på mig själv.

Vad var det som fick dig att be om hjälp via Advisa?

Cathrine: Jag kände att jag ville förändra mitt liv och få ett stopp på detta. Så jag googlade och hittade Advisa.

Hur var det att ha terapisamtal och prata om dina problem?

Cathrine: Det var jobbigt på grund av att jag skämdes så mycket men det visade sig vara jättenyttigt att få öppna upp mig. Att få prata om mina problem som jag inte berättat för någon, att få hjälp.

Vad fick du för hjälp?

Cathrine: Jag fick två gratis terapisamtal där vi pratade om mina problem, vad det bottnar i och vad jag kunde göra för att sluta mitt destruktiva beteende. Vi gjorde även en andningsövning via telefon som jag fortsatt med varje dag efteråt. Terapeuten kom med jättebra tips och trix för hur jag kunde tänka och agera. Jag kände verkligen att hon förstod mig och såg mig.

Vad har förändrats sedan terapin?

Cathrine: Det har ändrat jättemycket, nu har jag pratat om mina problem med nära och kära och det visar sig att många har liknande problem men inte vill tala om det. Jag har hjälpt vänner att komma på rätt bana som har liknande problem som mig. Vi är inte ensamma. Jag har gjort allt som terapeuten sa åt mig att göra och verkligen förändrat mitt liv totalt.

Nu bokför jag allt jag köper så att jag inte ska köpa något onödigt, jag har spärrat shoppingsidor på nätet så jag inte kan komma åt dom, jag har inte shoppat på över två månader och jag har sparat mer pengar än jag kunnat ana. Jag mår så himla mycket bättre och ångesten är helt borta, det är dock en kamp och jag har varit nära att falla tillbaka många gånger. Då har jag dock funderat på terapeuten och vad hon sagt och valt att inte shoppa. Bevisat för mig själv att jag klarar detta och än så länge har det gott jättebra. Nu ska jag fortsätta detta nyttiga beteende och önskar att alla som har liknande problem som jag kontaktar Advisa för rådgivning. Det har hjälpt mig jättemycket och jag är så himla mycket lyckligare idag än jag var för 2 månader sedan. Lycka till allihopa, shoppandet gör dig inte lyckligare!

Stort tack, Cathrine, för att du delade med dig av din berättelse! Vi hoppas att den kan inspirera många.

PS: Cathrine heter egentligen något annat. I övrigt är berättelsen helt och hållet hennes egen.

Har du dragit på dig dyra lån eller krediter i samband med shopping?

Kontakta då Advisa genom att fylla i formuläret på denna sida så kan du utan kostnad se om det går att samla dina skulder och sänka räntan.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida
Vad tycker våra kunder?