Bättre ränta på ditt båtlån?

Jämför lån från 20 banker - spara tusenlappar

Letar du efter ett nytt båtlån eller ska du köpa båt? Gör som 275 546 nöjda kunder, jämför upp till 20 bankers ränta genom oss. Ansök här så hjälper vi dig kostnadsfritt.

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst bank
 3. Få pengarna

Fördelar med att jämföra båtlån via Advisa

 • Få låneerbjudanden från flera banker
 • Gratis och aldrig bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Vad är ett båtlån?

  Ett båtlån är ett privatlån som tas i syfte att finansiera köp av båt. Många av Sveriges båtägare finansierar deras drömbåtar genom ett privatlån och allt fler gör det genom en låneförmedlare så som Advisa.

 • Vilka banker samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper de mest kundvänliga bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet bevaras.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

 • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

  Ja. Givet att du inte längre har någon skuld hos Kronofogden går det bra. Läs mer om att låna trots flera betalningsanmärknigar här.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så sänker vi räntan på ditt båtlån


Advisa söker ditt lån hos 20 banker

Hos Advisa kan du som vill låna till båt få erbjudanden från flera banker, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från Sveriges ledande banker idag.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ta lån till bäst villkor. Tillsammans pressar vi räntorna - säg hej då till dyra lån.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Därför ska du ta ett båtlån genom Advisa


Är det dags för dig att uppfylla dina båtdrömmar?

Oavsett om du är ute efter en sprillans ny eller en begagnad båt kan ett alternativ vara att låna pengar till båten. Vi hjälper dig hitta det bästa båtlånet!

En båt kan trots allt ses som en investering – framförallt i din fritid och välmående. Det finns många olika aktörer som erbjuder båtlån men de flesta av dem kräver en kontantinsats, vilket innebär att du måste ha sparat ihop tillräckligt med pengar på egen hand. Många aktörer tar även ut administrativa avgifter som gör månadskostnaden för lånet högre än nödvändigt.

Båtlån utan kontantinsats

För att få lägsta möjliga månadskostnad för ditt båtlån och kunna ta ett lån utan kontantinsats hjälper vi på Advisa dig. Genom oss kan du finansiera ditt båtköp genom ett privatlån, vilket kan bli betydligt billigare än de specialgjorda båtlån som erbjuds på marknaden.

Med hjälp av oss kan du jämföra lånevillkor och räntor från ett flertal banker. Du får alltså flera olika lån att välja mellan och kan i lugn och ro bestämma dig för det båtlån som passar dig bäst. De banker vi samarbetar med erbjuder alla riktigt bra räntor och i och med att räntenivån just nu ligger lågt, ökar dina chanser ännu mer att få en låg månadskostnad på ditt lån.

Skulle du själv besöka flera banker för att ansöka om lån så tar varje bank självklart varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid innebär en försämrad kreditvärdighet. Den fjärde banken du går till vet trots allt inte om du redan accepterat tre andra lån och plötsligt blivit tungt skuldsatt. Därför är det väldigt svårt att framgångsrikt förhandla ner räntor på egen hand. Genom Advisa tar endast en enda kreditupplysning som alla banker delar på.

Då bör du ansöka om ett båtlån

Du kanske har spanat in den där modellen från till exempel Brunswick, Nimbus eller Olympic länge nu men inte tyckt dig ha råd att finansiera köpet. Om du har planer på att köpa en båt är det alltid bra att tänka på finansieringen först. Den bör nämligen vara löst innan du går till båthandlaren och genomför ditt köp. Förutom att processen går smidigt hamnar du även i ett bättre förhandlingsläge om du har finansieringen på klar när du går till båthandlaren eftersom du då vet hur mycket pengar du har att röra dig med.

Sänk kostnaden på befintligt båtlån

Ytterligare en situation då det kan vara fördelaktigt för dig att ansöka om ett båtlån genom Advisa är när du redan har ett båtlån som du vill sänka räntan på. Du kan dessutom samla dina andra lån tillsammans med ditt båtlån för att få bättre koll på din ekonomi. Detta öppnar upp helt nya möjligheter för dig att såväl spara pengar, bli skuldfri eller att investera i något nytt.

Så tar du ett båtlån

För att ta ett båtlån genom Advisa fyller du i en låneansökan. Du kan antingen uppge om du vill ansöka om ett helt nytt lån på max 500 000 kronor eller om du vill lösa de lån som du redan har. Vi hjälper dig sedan att komma i kontakt med en rad banker som konkurrerar med varandra om att erbjuda allra lägsta räntan för ditt båtlån.

Lånejämförelsen kan göras utan att du binds till något och sker dessutom helt kostnadsfritt. När budgivningen mellan bankerna är över får du kontakt med en utav våra erfarna rådgivare som går genom dina erbjudanden tillsammans med dig. Du får dessutom dina erbjudanden hemskickade på posten så att du i lugn och ro kan se över dina alternativ.

Jämför när du ska låna pengar


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär (tar cirka 2 min).

  Därefter samlar vi in kompletterande uppgifter innan en rådgivare vänder sig till våra 20 samarbetsbanker för att förhandla fram så bra lånerbjudande för dig som möjligt.

 2. Du får upp till 20 lånförslag att välja bland

  De banker som Advisa samarbetar med tävlar nu om dig som kund. De baserar sina lånförslag på de uppgifter du angav i steg 1.

  När alla dina bud inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av förslagen.

 3. Välj lånförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp att välja.

  Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst gratis för dig som privatperson.

Ska du låna till båt?


Behöver du pengar till ett båtlån, eller har du redan lånat pengar för att köpa en båt idag? Då kan vi hjälpa dig hitta rätt båtlån eller sänka kostnaderna för ditt befintliga lån. Du behöver ingen kontantinsats och kan bestämma återbetalningstiden själv. Passa på att samla krediter och övriga blancolån när du söker nytt båtlån.

Anna och Jakob är några av våra nöjda kunder: "Om man vill ta ett nytt lån så lönar det sig att jämföra flera banker. Det är krångligt och svårt att göra det själv och därför är det jättebra att Advisa kan hjälpa till att hitta en bra ränta, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras. Det var också skönt att vi kunde betala av några gamla krediter när vi tog det nya lånet."

Advisa hjälpte Anna och Jakob att hitta nytt lån

ANNA OCH JAKOBHittade nytt lån och samlade krediter

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 546 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.