Därför ska du ta ett båtlån genom Advisa

Är det dags för dig att uppfylla dina båtdrömmar?

Oavsett om du är ute efter en sprillans ny eller en begagnad båt kan ett alternativ vara att låna pengar till båten. Vi hjälper dig hitta det bästa båtlånet!

En båt kan trots allt ses som en investering – framförallt i din fritid och välmående. Det finns många olika aktörer som erbjuder båtlån men de flesta av dem kräver en kontantinsats, vilket innebär att du måste ha sparat ihop tillräckligt med pengar på egen hand. Många aktörer tar även ut administrativa avgifter som gör månadskostnaden för lånet högre än nödvändigt.

Båtlån utan kontantinsats

För att få lägsta möjliga månadskostnad för ditt båtlån och kunna ta ett lån utan kontantinsats hjälper vi på Advisa dig. Genom oss kan du finansiera ditt båtköp genom ett privatlån, vilket kan bli betydligt billigare än de specialgjorda båtlån som erbjuds på marknaden.

Med hjälp av oss kan du jämföra lånevillkor och räntor från ett flertal banker och andra långivare. Du får alltså flera olika lån att välja mellan och kan i lugn och ro bestämma dig för det lån som passar dig bäst. De banker vi samarbetar med erbjuder alla riktigt bra räntor och i och med att räntenivån just nu ligger lågt, ökar dina chanser ännu mer att få en låg månadskostnad på ditt lån.

Skulle du själv besöka flera banker och andra långivare för att ansöka om lån så tar varje bank självklart varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid innebär en försämrad kreditvärdighet. Den fjärde banken/långivaren du går till vet trots allt inte om du redan accepterat tre andra lån och plötsligt blivit tungt skuldsatt. Därför är det väldigt svårt att framgångsrikt förhandla ner räntor på egen hand. Genom Advisa tar endast en enda kreditupplysning som alla banker och andra långivare delar på.

Då bör du ansöka om ett båtlån

Du kanske har spanat in den där modellen från till exempel Brunswick, Nimbus eller Olympic länge nu men inte tyckt dig ha råd att finansiera köpet. Om du har planer på att köpa en båt är det alltid bra att tänka på finansieringen först. Den bör nämligen vara löst innan du går till båthandlaren och genomför ditt köp. Förutom att processen går smidigt hamnar du även i ett bättre förhandlingsläge om du har finansieringen på klar när du går till båthandlaren eftersom du då vet hur mycket pengar du har att röra dig med.

Sänk kostnaden på befintligt båtlån

Ytterligare en situation då det kan vara fördelaktigt för dig att ansöka om ett båtlån genom Advisa är när du redan har ett båtlån som du vill sänka räntan på. Du kan dessutom samla dina andra lån tillsammans med ditt båtlån för att få bättre koll på din ekonomi. Detta öppnar upp helt nya möjligheter för dig att såväl spara pengar, bli skuldfri eller att investera i något nytt.

Så tar du ett båtlån

För att ta ett båtlån genom Advisa fyller du i en låneansökan. Du kan antingen uppge om du vill ansöka om ett helt nytt lån på max 600 000 kronor eller om du vill lösa de lån som du redan har. Vi hjälper dig sedan att komma i kontakt med en rad banker som konkurrerar med varandra om att erbjuda allra lägsta räntan för ditt båtlån.

Lånejämförelsen kan göras utan att du binds till något och sker dessutom helt kostnadsfritt. När du har fått dina låneförslag får du kontakt med en utav våra erfarna rådgivare som går genom dina erbjudanden tillsammans med dig. Du får dessutom dina erbjudanden hemskickade på posten så att du i lugn och ro kan se över dina alternativ.