Samla lånen - spara tusenlappar

Vi sänker dina lånekostnader, snabbt & enkelt

Advisa samlar ihop dina lån och krediter till ett - och förbättrar räntan. Ansök till höger och se hur mycket du kan spara.

Så här går det till:

Hur man kan samla lån med Advisa
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst bank
 3. Spara pengar

Fördelar med att samla lånen via Advisa

 • 20 välkända banker tävlar om att samla dina lån
 • Slipp flera fakturor - ersätt dyra lån med 1
 • Att samla/byt ut lån är gratis

Hur mycket vill du samla?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Kan jag samla mina lån utan att byta bank?

  Ja. Du kan baka ihop dina lån och till ett nytt lån utan att byta bank. Omförhandlar du ett privatlån kommer heller inte de rabatter du fått på bostadslån, pensionssparande eller försäkringar påverkas.

 • Vilka banker samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet bevaras.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

 • Kan jag lägga om mina lån trots betalningsanmärkning?

  Ja. Så länge skulden hos Kronofogden är betald så har du möjlighet att lägga om dina lån och baka ihop flera skulder till ett nytt lån.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så enkelt samlar vi ihop dina lån till 1


Advisa söker ditt lån hos 20 banker

Vi låter 20 banker tävla om att få samla ihop eller omförhandla dina lån. Allt du gör är att ansöka här, därefter får du flera erbjudanden att välja bland. Se vilken ränta du kan få och hur mycket du kan spara - en ansökan tar bara någon minut.

Advisa - på din sida mot bankerna

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Vår uppgift är att säkerställa att ingen betalar för mycket för sina lån. Det gör vi genom att konkurrensutsätta bankerna så de får tävla om att samla ihop dina lån till ett, istället för tvärtom.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Därför ska du samla lån med Advisa


Låneförmedlare är ett relativt nytt fenomen och för vissa låter tjänsten antingen för bra för att vara sann eller så tror man att man inte kan förbättra sin lån. Men tar man en närmare titt är det lätt att förstå hur tjänsten fungerar och varför behovet av låneförmedlare växer.

Spar pengar – förbättra din privatekonomi

Den som har flera lån upplever ofta att det blir väldigt dyrt att betala av dem. Flera lån innebär nämligen flera räntor och i många fall flera olika typer av avgifter för varje enskilt lån som du har. Med bättre lånevillkor kan du sänka månadskostnaden och därigenom förbättra din ekonomiska situation.

Lös dina lån snabbare

Desto mindre pengar som går till onödiga avgifter och höga räntor, desto mer kan du använda som skuldfinansiering, d.v.s. till att betala av på din skuld så att du kan lösa dit lån i förtid. Detta innebär givetvis en lägre totalkostnad för lånet.

Spar tid

Som om detta inte vore nog innebär flertalet lån en mer komplicerad procedur när du ska betala av lånen eftersom du inte kan amortera eller betala ränta på alla lån i en och samma betalning.

Få den ränta du förtjänar

Den ränta som bankerna erbjuder dig är beroende av Riksbankens styrränta, även kallad Reporänta. Reporäntan förändras med tiden beroende på landets ekonomiska situation i syfte att kontrollera konsumtionen i landet. För dig betyder det att ett lån som hade en bra ränta för 6 månader sedan kanske inte är konkurrenskraftig i dag.

Dagens styrränta ligger på rekordlåga nivåer och detta ökar självklart möjligheten till att få bra lånevillkor. Vi vill hjälpa dig få de villkor du förtjänar genom att jämföra de olika bankernas villkor, snabbt och enkelt. För att kunna göra detta på bästa sätt samarbetar Advisa med en rad olika banker som erbjuder riktigt bra räntor. Så passa på och se om du kan samla dina lån idag!

Förbättra din kreditvärdigheten

Fördelarna är många när det kommer till att samla alla dina lån och krediter. Genom att ersätta flera mindre lån med ett större privatlån förbättrar du din kreditvärdighet. Har du en bra kreditvärdighet ökar dina framtida chanser att ytterligare sänka dina räntor eller få en bra bolåneränta.

Har du svårt att få lån idag är det viktigt att du i ett första steg förbättrar din kreditvärdighet genom att samla lån och krediter, även fast det inte innebär stora besparingar för dig idag. Med ett sådant samlingslån har du tagit dig till ett bättre förhandlingsläge och vid nästa tillfälle kan du lyckas göra stora besparingar på dyra lån och krediter.

När vi hjälper dig att samla dina lån gör vi enbart en kreditupplysning hos UC, vilket inte alls påverkar din kreditvärdighet. Skulle du istället själv gå till flertalet banker och ansöka om lån tar varje bank varsin kreditupplysning. På så vis samlar du på dig många kreditupplysningar på en kort tid och då sänks istället din kreditvärdighet. Detta innebär att för varje bank du besöker försämras dina chanser att få ett bra erbjudande. Dessutom tar det upp mycket av din tid.

Så samlar du dina lån

Är du intresserad av att samla dina lån måste du ansöka om ett nytt privatlån. Lånet bör motsvara det totala beloppet av dina nuvarande lån och krediter men får max uppgå till 500 000 kronor. De lån som du vill samla kan både vara smålån, billån, större privatlån och även krediter i form av exempelvis elektronikprodukter eller resor som är köpta på avbetalning.

För att på allra bästa sätt samla dina lån gäller det att du tar reda på vilka lån och krediter du har i dag och vilken räntor som gäller för dessa lån. Vill du se till att samla alla dina lån och få den lägsta möjliga räntan, gäller det att du noggrant går genom dina lån och verkligen får med så många som möjligt i ditt nya privatlån.

Detta kan låta svårt men så är inte fallet eftersom Advisa gör jobbet åt dig. Undvik nödlösningar så som lån utan ränta, snabblån, SMS-lån eller mikrolån och förbättra din ekonomi på ett hållbart sätt!

Då bör du samla dina lån

Har du flera olika lån och funderar på att lägga om dessa så kan det vara en bra idé att baka ihop lånen. Om din ekonomi dessutom förändras till det bättre får du ytterligare en anledning till att samla lånen. Din förbättrade ekonomi öppnar nämligen upp för bättre lånevillkor i framtiden.

En annan situation som kräver att du ser över dina lån är om lånen har en högre ränta än nuvarande styrränta. Den rådande räntenivån är alltid bra att referera till när du ska förhandla din egen ränta. Har du därtill någon som kan ställa upp som medsökande på dina lån kan detta leda till att du får låna ett högre belopp och till att du får en lägre ränta i och med att ni är fler som delar på lånet.

Advisa har hjälpt 275 372 kunder till en bättre och tryggare lånesituation.

Ring oss på: 0770 - 17 50 50

Eller bli uppringd istället

Samla lån och spara tusenlappar


Många av våra kunder har sparat tusentals kronor på att samla dyra lån och krediter. En kredit kan t.ex. vara en elektronikprodukt eller resa som är köpt på avbetalning. Höga räntor och aviavgifter kan göra köpet onödigt dyrt. Då är det bättre att ersätta kreditkortsskulder och avbetalningar med ett privatlån. Det blir lägre ränta och du betalar inte för mycket för dina lån. Det blir också enklare att få överblick över sina månadskostnader.

Maha och Goriel på bilden bredvid är några av de vi hjälpt: “För oss är det viktigt att ha koll på hur mycket vi faktiskt betalar för våra lån och att vi inte betalar för mycket i onödan. Advisa hjälpte oss att sänka vår månadskostnad med 437 kronor, men det vi är mest nöjda med är vår besparing på nästan 40 000 kronor.”

Genom Advisa kunde Maha och Goriel samla lån

MAHA OCH GORIELSparade 36 304 kr

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 372 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.