Svensk Lånemarknad byter namn till Advisa

Stockholm, 17 juni 2013

Sedan starten våren 2011 har Svensk Lånemarknad snabbt etablerat sig som en ledande aktör på den svenska lånemarknaden. Med fokus på kostnadsfri personlig rådgivning för lån har bolaget haft en rekordartad tillväxt och totalt hjälpt över 50.000 svenskar att se över sin lånesituation. Nu byter bolaget namn för att skapa bättre förutsättningar för att utveckla verksamheten vidare.

Efter att ha verkat under namnet Svensk Lånemarknad sedan 2011 byter bolaget nu namn till Advisa. ”Från början handlade vår verksamhet enbart om lån, och då var Svensk Lånemarknad ett bra namn. Vår verksamhet har dock utvecklats så mycket snabbare än vi någonsin hade vågat hoppas på, och det har också medfört förändringar i vilka tjänster vi vill erbjuda i framtiden. Eftersom lån bara är en del av våra kunders tråkiga utgifter föddes vår vision om att hjälpa privatpersoner att förstå och förbättra alla delar av deras privatekonomi. Med denna vision i åtanke fungerar inte vårt nuvarande namn, vilket gör det till helt rätt beslut att nu byta till Advisa för att ge oss alla möjligheter att bredda vår verksamhet”, säger VD Rasmus Adler Wahlberg.

Företaget har sedan start fokuserat på personlig rådgivning för att utbilda kunder om lån och hjälpa dem att välja rätt. ”Med tanke på hur viktig kontakten med en personlig rådgivare har visat sig vara för våra kunder passar Advisa väldigt bra som namn. Dessutom tillåter det en breddning av både vårt utbud av tjänster med att hjälpa kunder att sänka sina kostnader för bland annat försäkringar, elavtal och pensionssparande samt expansion till andra länder på ett helt annat sätt än vårt gamla namn”, fortsätter Wahlberg.

För mer information, vänligen kontakta:

Rasmus Adler Wahlberg, VD Advisa
0708-54 00 57
rasmus.wahlberg@lanemarknad.se

Mariana Burenstam Linder, Styrelseordförande Advisa
0705-95 22 50
mariana.burenstam.linder@burenstam.se

Om Advisa

Advisa är en av Sveriges ledande rådgivare inom privatekonomi. Genom uppsökande marknadsföring via telefon samt hemsidan advisa.se erbjuder företaget kostnadsfritt rådgivning inom lån, med endast en kreditupplysning per ansökan. Under sitt första verksamhetsår omsatte bolaget 30 miljoner kronor med ett rörelseresultat om 9,8 miljoner kronor. Inom kort planerar företaget även att lansera rådgivningstjänster för närliggande kategorier inom privatekonomi.