Jämför blancolån och pressa räntan

Behöver du ett blancolån kan du spara tusenlappar på att jämföra räntor hos så många långivare som möjligt. Hos Advisa kan du jämföra räntor på blancolån hos upp till 32 långivare - vilket är betydligt fler än hos andra låneförmedlare. Du kan jämföra blancolån på upp till 600 000 kr och efter att du skickat in ansökan får du svar i mobilen inom några minuter.

Hittar du ett blancolån som lockar är det bara att signera det så har du pengarna på kontot om några dagar. Ansökan är gratis (eftersom vi får betalt av långivarna) och ingenting du binder dig till, så varför inte testa?

Gör som 255 137 nöjda kunder och jämför blancolån genom att fylla i formuläret till höger!

blancolån

Hur kan jag spara pengar på att jämföra blancolån?

När du jämför blancolån hos en förmedlare som Advisa så utsätter du långivarna för konkurrens vilket i sig pressar räntan, men det finns fler fördelar än så!

Eftersom långivare av konkurrensskäl riktar sig mot olika typer av kunder, så ökar du sannolikheten att hittar den långivare som passar dig bäst, dvs den långivare som erbjuder lägst ränta till låntagare i en liknande situation som just dig.

En annan fördel är att samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning vilket ger minimal negativ påverkan på din kreditvärdighet - något som är omöjligt att göra om du skulle kontakta flera långivare på egen hand.

Självklart är ett blancolån något som kommer kosta dig pengar i form av ränta, och du ska alltid undvika att ta lån som du egentligen inte behöver eller som du inte har råd att betala tillbaka. Där du spar pengar på att jämföra blancolån är i kontrast till om du går direkt till den bank du tror ger dig bäst ränta.

Har du redan skulder som behöver finansieras så börja alltid med att samla dina lån och sänka månadsbetalningen. Att samla lån går till på samma sätt som när du jämför - fyll i formuläret till höger och ange att du vill lösa befintliga skulder.

Vad är ett blancolån?

Idag finns många olika lånetyper och det kan vara svårt att hålla reda på vad de innebär och hur de skiljer sig åt. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet eller krav på kontantinsats och pengarna kan användas till precis vad du vill. Men eftersom långivaren helt förlitar sig på din betalningsförmåga har blancolån generellt högre ränta än till exempel bostadslån, vilket beror på att långivaren tar en större risk när du varken lämnar kontantinsats eller ett föremål som säkerhet.

Ett blancolån kan vara mellan 5 000 – 600 000 kr, med ränta från 2,95% och uppåt. För vissa lån kan räntan bli mycket hög men från och med 2018 får räntesatsen aldrig vara mer än 40 procentenheter över referensräntan (räntesatsen som bestäms en gång per halvår av Riksbanken).

Sammanfattning — blancolån

  • Du kan låna upp till 600 000 kr i 15 år, till vad du vill
  • Borgensman eller annan säkerhet behövs inte
  • Kontantinsats behövs inte
  • Inga dolda avgifter (lägre effektiv ränta)

Varför ta ett blancolån?

Många lån kräver specifika ändamål och fysiska möten med banken. Med ett blancolån är det precis tvärtom. Ett blancolån är:

Smidigt

Du slipper personliga frågor och den traditionella, omständliga process som många andra lån kräver. Genom Advisa kan du enkelt jämföra villkoren hos ett stort antal långivare direkt på vår hemsida och välja det bästa blancolånet för dig. Att jämföra lån är tryggt och säkert och kommer helt utan förpliktelser. Efter att ha skickat in din låneansökan får du erbjudanden som är giltiga i 30 dagar så att du i lugn och ro välja det blancolån med bäst villkor för dig.

Flexibelt

Pengarna får användas till precis vad du vill. Många tar exempelvis blancolån till renoveringar och andra investeringar i hemmet eller för att samla flera lån till ett och därmed förbättra räntevillkoren. Har du många lån hos flera olika långivare, brukar det löna sig att istället ta ett större som täcker de övriga, då administrativa avgifter och andra onödiga kostnader försvinner. Förutom att du sänker räntekostnaderna och får ökad kreditvärdighet, minskar du även antalet räkningar att hålla reda på.

Snabbt

Ett blancolån går i regel fort att få igenom. Många gånger har du pengarna på kontot redan samma dag som du gör din ansökan, förutsatt att du uppfyller bankens kriterier för att få låna. Dock kan det vara värt att lägga tid på att jämföra olika villkor, då räntan sätts individuellt och olika långivare kan ha olika syn på din förmåga att betala tillbaka lånet. På Advisa förmedlar vi snabbt och säkert blancolån upp till 600 000 kr.

Vad kostar mitt blancolån?

Eftersom banken lånar ut pengar till dig utan säkerhet, tar de också en större risk. Därför blir räntan på ett blancolån aldrig lika låg som på ett lån med säkerhet. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, som inkomst och fast anställning.

Utöver räntan påverkas din kostnad på lånet av återbetalningstiden. Att betala av lånet kallas för amortering och ditt val av amorteringstid påverkar din månadskostnad. En längre återbetalningstid innebär en lägre månadskostnad, men kan resultera i en högre totalkostnad eftersom räntan betalas under en längre tid. En kortare återbetalningstid sänker den totala räntekostnaden för lånet, men innebär att du betalar en högre månadsavgift. I Sverige är den längsta amorteringstiden 15 år för blancolån, men den fria amoteringsrätten innebär att du alltid har rätt att betala av ditt lån snabbare om du vill.

Ett genomsnittligt räkneexempel:

På ett blancolån på 100 000 kr med 9 års löptid, med nominell ränta 5,64 % och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift, blir den effektiva räntan 5,79 %. Totalbeloppet för lånet blir då 127 764 kr, med en månads­­kostnad på 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.

Eftersom räntan på ditt blancolån är rörlig och sätts individuellt, måste du jämföra villkoren hos långivarna för att veta exakt vad din totalkostnad blir. Genom Advisa jämför du blancolån helt gratis med endast en kreditupplysning.