Omstartslån - tryggt & enkelt

För dig som har svårt att få lån

Advisa hjälper dig omförhandla dina dyra lån och samlar dessa i ett förmånligt omstartslån. Bli av med dina skulder hos Kronofogden och Inkasso idag!

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Vi ringer och presenterar förslagen
 3. Få pengarna

Genom Advisa kan du

 • Få låneförslag från flera långivare
 • Jämföra gratis - ej bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och jämför låneförslag

{{f.error}}

Genom att ansöka godkänner jag villkoren och att en kreditupplysning tas

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

* Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månads­­kostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.

Vanliga frågor och svar


 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det lån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

 • Vilka krav på anställningsform gäller för omstartslån?

  Du kan ta omstartslån med de flesta typer av inkomst som fast anställning, eget företag, projekt- eller timanställning, vikariat, OB-ersättning, studiemedel, pension, provanställning, provision, bonusar, A-kassa och sjukförsäkring. Socialbidrag godkänns dock ej som inkomstkälla.

 • Vilka andra krav gäller för att få ett omstartslån?

  Du behöver äga en bostad som är värd minst 200 000 kr, som inte hyrs ut i andra hand eller används till kommersiella ändamål. Bostaden kan belånas upp till 85% (fritidshus 75%). Du som söker ska vara minst 18 år.

 • Hur lång amorteringstid kan jag få?

  Du kan ha en amorteringstid på upp till 40 år. Notera att fri amorteringsrätt råder i landet och att du alltid kan betala tillbaka lån i förtid.

 • Vilka belopp kan jag låna?

  Du kan låna minst 150 000 kr och därefter finns inte någon övre gräns. Det avgörs helt enkelt efter din betalningsförmåga och kreditvärdighet.

 • Vad händer med mina gamla lån, krediter, skulder hos kronofogden eller inkassokrav?

  Det första som händer när du tar ett omstartslån är att alla dina tidigare skulder och eventuella inkassokrav betalas av genom det nya lånet. Detta görs för att sänka din månadskostnad och få dig på fötter igen. De pengarna som sedan blir över i lånet kan du använda till i stort sett vad du vill.

 • Är det säkert att använda Advisas tjänster?

  Ja, vi behandlar dina uppgifter enligt PuL:s (Personuppgiftslagen rekommendationer vilket innebär att vi använder oss av brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus samt har en intern sekretesspolicy.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så hittar du rätt omstartslån


Så vet du om du är kvalificerad

Omstartslånet riktar sig endast till dig med bostad och en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Det finns dock inga krav på fast anställning, utan här är det själva beloppet som är det viktiga. Din inkomst kan alltså exempelvis komma från A-kassan, ett eget företag eller en provanställning, något som skiljer omstartslånet från många andra låneformer.

Din guide till omstartslånet

Gör en ansökan hos Advisa så får du veta mer om vad omstartslånet kan innebära för din privatekonomi i form av räntor, villkor och återbetalningstider. Våra erfarna experter hjälper dig gärna med hela låneprocessen och guidar dig rätt. Detta är helt kostnadsfritt eftersom bankerna betalar för Advisas tjänst och du binder dig inte till något genom att göra en ansökan.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Advisa har hjälpt 229 908 kunder att jämföra eller omförhandla lån.

Ring oss på: 0770 - 17 50 50

Eller bli uppringd istället

Omstartslånet - en lösning som får din ekonomi på rätt kurs


Du som har dålig kreditvärdighet, skuldsaldo hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar har förmodligen svårt att få ett nytt lån. Omstartslånet är undantaget och en smidig lösning på din skuldfinansiering. Men du måste ha en bostad och en årsinkomst på minst 180 000 kronor.

Som vi nämnt tidigare så råder inget krav på fast anställning och de flesta inkomstkällor accepteras. Den som går på socialbidrag beviljas dock inte ett lån. Villkoren och räntorna sätts individuellt med hänsyn till dina ekonomiska förutsättningar och generellt är omstartslånet enkelt att få igenom.

Lånet som löser dina skulder

Ett omstartslån får du oftast använda till vad du vill efter att du betalat av dina skulder till inkasso eller kronofogden. Detta sker automatiskt via långivaren i samband med att du tecknar ditt nya lån. Därefter står det dig fritt att investera det som blir över – vilket i regel kan vara mycket pengar.

Minsta möjliga belopp för det omstartslån du kan söka genom Advisa ligger på 150 000 och det finns egentligen ingen övre gräns. Dock är det extremt sällan ett lån större än 5 000 000 kronor beviljas.

Omstartslån i praktiken

Omstartslån kallas ibland även samlingslån, vilket beskriver själva upplägget väl. När du tecknar ett omstartslån försvinner dina inkassoskulder, ditt skuldsaldo hos kronofogden och dina övriga, gamla lån (såvida de inte har förmånliga villkor och du vill behålla dem) och bakas ihop till ett stort istället.

Många olika, utspridda lån med höga räntor gör att dina amorteringar blir onödigt kostsamma. Med ett enda lån hos en och samma långivare, och dessutom med bättre räntor och villkor, sjunker följaktligen dina månadskostnader. Anledningen till dessa förmånliga räntor är att du använder din bostad, samt inkomst, som säkerhet. Omstartslånet leder inte bara till att du sparar pengar, utan också till att du får förbättrad ekonomisk överblick och kan undvika framtida betalningsanmärkningar och skuldsaldon.

Oavsett hur stort ditt lån är värderas alltid objektet som ska belånas med hjälp av en mäklare innan pengarna betalas ut. Amorteringstiden för ett omstartslån löper upp till 40 år.

Starta ditt nya ekonomiska liv idag.