Sebastian sänkte räntan med 6,42% genom Advisa | Advisa

Sebastian

Sebastian är ungefär 30 år gammal och bor ensam i sin lägenhet i Kungsängen utanför Stockholm. Han är en glad och hurtig kille som mer än gärna visar oss några tricks med fotbollen.

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag arbetar som gruppchef på Coops stora varulager här i närheten. Vid sidan om arbetar jag också deltid som brandman, vilket har varit mitt drömyrke sedan jag var liten. På fritiden tränar jag mycket, framför allt spelar jag fotboll med kompisarna eller sticker ut och springer.

Hur såg din privatekonomi ut innan du kom i kontakt med Advisa?

Min privatekonomi har varit stressad under de senaste åren. För ett tag sedan gick min bil sönder och jag var tvungen att ta ett lån för att reparera den. När jag tog lånet så jämförde jag inte bankerna utan jag tog första bästa erbjudande vilket gjort att jag fick en relativt hög ränta. I samband med reparationen började jag även spela på kasino och jag var på väg att hamna i ett spelmissbruk. För att täcka förlusterna från spelandet tog jag nya lån och en personlig konkurs var nära. Till slut lyckades jag skärpa mig och kände en stor vilja i att få ordning på min ekonomiska situation. Jag avslutade spelandet och började samla ihop mina lån och krediter, lånen var dock fortfarande dyra.

Hur upplevde du processen med att samla dina lån?

Jättebra. Rådgivaren fick mig att känna att jag faktiskt kan förändra min situation. Han förklarade allting bra och var mån om att allt skulle gå rätt till. Hos bankerna får man inte alls allting förklarat för sig på samma vis.

Hur har din vardag och privatekonomi förändrats efter det nya lånet?

Jag känner mig otroligt lättad och är mindre orolig då jag har allt samlat hos en och samma bank. Jag har nu 3000 kr mer över varje månad vilket har gjort en stor skillnad för min privatekonomi. Bland annat har jag börjat spara pengar samtidigt som jag har börjat kunna unna mig resor oftare.

Skulle du rekommendera andra att använda Advisa?

Ja och det jag till och med redan gjort! Personalen på Advisa är duktiga och seriösa och de försöker verkligen hjälpa människor.

  • Resurs Bank

  • 7886 kr

  • 8,13 %

  • 6,42 %

  • 250 000 kr

  • 26 månader längre

  • 7 886 kr