Så sänkte Maha & Goriel räntan på sitt lån med 4,11% | Advisa

Maha och Goriel

Maha och Goriel är ett trevligt gift par som bor i Södertälje. När vi kommer hem till dem möts vi av ett mysigt radhus och två glada barn som tittar nyfiket på oss under tiden vi intervjuar dem.

Kan ni berätta lite om er själva?

Maha: Både jag och Goriel arbetar som kockar sedan mer än 10 år tillbaka. Vi arbetar på varsin skola här i närheten där vi trivs bra. På helgerna försöker vi att hitta på trevliga saker och umgås med våra barn. Jag tycker också om att träna en hel del.

Goriel: Det stämmer bra det. Jag är också mycket intresserad av politik och tycker om att hjälpa andra. Jag spenderar därför också ganska mycket tid på välgörenhetsarbete för att samla in pengar till fattiga.

Hur såg er privatekonomi ut innan ni kom i kontakt med Advisa?

Maha: Vår ekonomi har varit hyfsat bra men det är ju aldrig roligt att ha lån så därför har vi alltid oroat oss lite smått. Vi har kunnat lägga undan pengar till sparande varje månad som vi använt till bland annat semesterresor. När vi lånat har vi gjort det för att kunna köpa en bil och renovera våra badrum och vårt kök. Vi gjorde faktiskt ett försök att samla våra lån tidigare men vi blev erbjudna en alldeles för hög ränta så vi valde att avstå.

Hur upplevde ni processen med att samla era lån?

Maha: Det var inga krångligheter alls utan allt gick enkelt och smidigt från början till slut. Rådgivaren som ringde upp och presenterade våra erbjudanden från bankerna var mycket trevlig och kunnig. Jag brukar vara rätt frågvis så det var skönt att han var tålmodig och svarade på alla mina funderingar, det kändes tryggt och bra. Vi fick också lära oss nya saker såsom att man alltid bör jämföra flera banker och andra långivare innan man lånar.

Goriel: Ja precis, det hela gick snabbt till samtidigt som det kändes seriöst. Därefter fick vi hem vårt erbjudande från ICA Banken som vi skrev på efter att vi hunnit läsa igenom alla papper i lugn och ro.

Hur har er vardag och privatekonomi förändrats efter det nya lånet?

Goriel: Allt känns mycket bättre, mest nöjda är vi med vår totalbesparing på 36 304 kr. Vi har också lite mer pengar kvar varje månad. Oftast spenderar vi dessa på våra barn.

Maha: Ja och det känns skönt att bara ha en faktura att hålla koll på. Det känns också som att vi har bättre koll på vår ekonomi nu vilket gör att vi oroar oss mindre. Vi är väldigt tacksamma att vi kom i kontakt med Advisa.

Skulle ni rekommendera andra att använda Advisa?

Maha: Absolut. Det känns som att de flesta banker bara utnyttjar folk men Advisa hjälper verkligen folk att sänka sina räntor.

  • ICA Banken

  • 36 304 kr

  • 5,79%

  • 4,11%

  • 225 000 kr

  • 13 månader längre

  • 36 304 kr