Låna 500 000 kr – jämför räntor med Advisa

När du ansöker om ett lån på 500 000 kronor genom Advisa har upp till 27 långivare chans att snabbt komma med sina bästa erbjudanden baserade på just din ekonomiska situation. Jämför lån snabbt och kostnadsfritt genom att fylla i formuläret till höger.

Låna 500 000

Det finns mycket att ta ställning till när det kommer till räntan på ditt lån. Fast kontra rörlig ränta. Nominell och effektiv ränta. En sak är säker – du vill att den ska vara så låg som möjligt.

Höga räntor och avgifter kan göra att avbetalningarna slukar det mesta av lönen innan månaden ens börjat. Men ett stort lån behöver inte nödvändigtvis vara ett dyrt lån. Alla långivare vill ha nya kunder och du som låntagare gör du dig själv om en otjänst om du inte låter dem konkurrera om dig.

Detta är dock långt ifrån det enda sättet att få ner månadsbeloppet på ditt lån. Här följer fyra säkra tips på hur du får lägsta möjliga ränta:

 • 1. Jämför lån

  Välj aldrig första bästa långivare som är villig att ge dig ett lån, oavsett om du vill låna 30 000 eller 500 000 kronor. Jämför istället i lugn och ro olika låneerbjudanden och låt långivarna konkurrera om dig som kund. En stor fördel med att använda en låneförmedlare så som Advisas, är att samtliga långivare använder en och samma kreditupplysning, vilket ger minsta möjliga påverkan på din kreditupplysning.

 • 2. Samla dina gamla lån

  Handlar du ofta på kredit? Har du dragit på dig många smålån hos olika långivare? Ett sätt att få ner räntan avsevärt är att samla alla lånen till ett enda. Förutom att månadsbeloppet på avbetalningarna sjunker, slipper du hålla reda på och hantera mer än en faktura.

 • 3. Optimera din kreditvärdighet

  Betalningsanmärkningar och för många kreditupplysningar under en period kan göra att du får låg kreditvärdighet. Det innebär att bankerna ser en stor risk i att låna ut pengar till dig, vilket kan leda till en hög räntesättning eller att du inte får låna alls. Har du en medlåntagare med god kreditvärdighet och ordnad ekonomi kan du ändå få ett lån med betydligt förmånligare villkor.

  Finns inte den möjligheten och du dras med låg kreditvärdighet bör du genomgå en tvåstegsprocess, där du i första steget samlar så många av dina lån som möjligt samt förlänger återbetalningstiden. Det gör att du får ner månadskostnaderna till en hanterbar nivå, vilket på sikt förbättrar din kreditvärdighet. Efter ett halvår genomför du steg två som går ut på att omförhandla lånet på nytt. Din nu förbättrade kreditvärdighet gör att du kan få sänkt ränta, korta ner återbetalningstiden och framförallt en ännu lägre månadsbetalning.

 • 4. Undvik onödiga lån

  Kliar det i fingrarna efter nya saker samtidigt som det ekar tomt i spargrisen? En tumregel är att bara låna pengar till det du verkligen behöver. Det snabbaste sättet att hamna i ekonomiskt trångmål är att dra på sig många kreditskulder till höga räntor och därmed riskera sin kreditvärdighet – även känt som ”lyxfällan”.