Låna till häst — Svar inom 1 minut

Låna pengar genom Advisa och öka chanserna till låg ränta. Jämför lån snabbt, tryggt och enkelt. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från 40 långivare.

hippson-market-logga

Advisa, stolt finansiell partner till Hippson.

Genom Advisa kan du

  • Få låneförslag från flera långivare
  • Jämföra gratis – ej bindande
  • Tryggt och säkert
Har du redan ansökt en gång?
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Validering
Validering
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad säger våra kunder?

Advisa samarbetar med 40 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Vanliga frågor och svar

Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vi samarbetar med 40 banker och andra långivare: SEB, Nordea, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, TF Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, Northmill, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Moank, BRAbank, Tryggkredit, Primal Capital och Friia.
Vilken ränta och månadskostnad får jag?
Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och andra långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 2,95 % – 25,95 %
Får jag bara en kreditupplysning?
Ja, via Advisa får alla långivare dela på en och samma kreditupplysning.
Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?
Ja, du kan ta ett lån om du har få betalningsanmärkningar och ej har skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån. Våra långivare gör alltid en individuell bedömning på hela din ekonomiska situation vid ansökan.
Vad krävs för att låna genom er?
För att jämföra lån behöver du:
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?
Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det lån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.
Kan jag betala av ett lån i förtid?
Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du när som helst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.
Kan jag ändra ansökt lånbelopp?
Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet.

Så fungerar ett lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet (blancolån) kan du använda till i princip vad som helst, du kan t.ex. låna pengar för att starta ett företag, köpa bil eller använda som kontantinsats (topplån) till bostadsköp. Räntan på lån kan variera från bank till bank. Den sätts alltid individuellt för just din privatekonomiska situation. Advisa samarbetar med 40 långivare och kan på så sätt öka dina chanser till att hitta ditt bästa lån.

Anna och Jakob är några av våra nöjda kunder: “Om man vill ta ett nytt lån så lönar det sig att jämföra flera banker och andra långivare. Det är krångligt och svårt att göra det själv och därför är det jättebra att Advisa kan hjälpa till att hitta en bra ränta, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras. Det var också skönt att vi kunde betala av några gamla krediter när vi tog det nya lånet.”

Anna och Jakob
Hittade bästa lånet

“Vi satte genast igång med vår renovering och det var väldigt skönt att vi även kunde samla våra krediter.”

Läs mer
Lars
Räntesänkning 3,81 %

“Jag sänkte mina lånekostnader och nu kan jag lägga mer pengar på mina barn och våra fritidsintressen.“

Läs mer

Så här går det till

Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 40 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen.

Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett eventuellt låneförslag.

Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.

Skriv på

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.

Skillnader på räntor och villkor för olika lån

Vad är ett lån?

Ordet “lån” syftar oftast till penninglån, vilket i juridiska termer kallas försträckning eller kredit.

Ett lån innebär att låntagaren (gäldenären) lånar pengar av långivaren (borgenären) enligt ett tidsbestämt avtal som förbinder låntagaren att återbetala skulden. I de flesta fall kräver långivaren en ersättning i form av ränta för utlåningen av pengarna och det kan även förekomma andra avgifter som till exempel uppläggningsavgifter och avi-avgifter.

I vissa fall kräver långivaren en kontantinsats samt att låntagaren pantsätter det föremål som ska köpas för lånet som säkerhet för långivaren ifall lånet inte betalas tillbaka.

Nedan går vi igenom de vanligaste formerna av lån, hur de skiljer sig åt samt för- och nackdelar.

Lån utan kontantinsats och säkerhet

För denna typ av lån förlitar sig långivaren helt på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Dessa lån kallas även konsumtionslån och de stora fördelarna är att du snabbt kan få lånet utbetalt, inte behöver lägga något i pant och slipper skramla ihop till en kontantinsats.

Tar du ett lån utan kontantinsats och säkerhet som du sedan inte klarar av att betala tillbaka resulterar det i att du får betalningsanmärkning och kan hamna hos Kronofogden för utmätning.

Det finns många typer av lån där långivaren inte kräver någon kontantinsats eller säkerhet:

Privatlån – Blancolån

Privatlån kallas även för blancolån och används för att finansiera t.ex. fordonsköp, renoveringar samt för att samla tidigare lån. Det är denna låneform du kan jämföra räntor på genom Advisa.

  • Lån upp till 600 000 kr
  • Effektiv ränta mellan 2,95%-29,27% beroende på din kreditvärdighet
  • Pengarna betalas oftast ut inom 2–5 bankdagar
  • Återbetalningstid 1–20 år

Läs mer om privatlån och jämför räntor här.

Snabblån

Snabblån har fått sitt namn eftersom lånet ges ut snabbt. Andra typer av snabblån är SMS-lån och mikrolån. Ett snabblån gäller mindre summor pengar, kortare återbetalningstid och högre ränta än vid ett vanligt privatlån.

Genom Advisa kan du utan kostnad, enkelt undersöka om du kan samla dina dyra snabblån i ett privatlån till bättre ränta.

Lån utan ränta

Lån utan ränta har ingen räntesats kopplad till lånebeloppet men istället tillkommer andra dyra avgifter såsom avi- och uppläggningsavgifter vilket gör att den effektiva räntan blir hög. Vanligt för de räntefria lånen är att många långivare tar ut väldigt höga avgifter om du missar att betala tillbaka lånet i tid. Enligt Kreditupplysningslagen är kreditgivaren skyldig att redovisa effektiv ränta. Skriv aldrig på ett låneavtal innan du tagit reda på effektiv ränta och totalkostnad för lånet!

Avbetalningar

Ofta marknadsförs köp på avbetalning som räntefria trots att de egentligen har dyra avgifter kopplade till sig som man inte hittar förrän man läst det finstilta. Detta gör att den så kallade effektiva räntan ofta blir mycket hög när man handlar på avbetalning. Det är inte ovanligt att totalpriset för produkten blir 50 procent dyrare när man handlar produkten med ett “räntefritt” avbetalningsköp jämfört med att betala hela summan direkt vid köpet. För den som har en eller flera aktiva avbetalningar lönar det sig ofta att samla och lägga om dessa i ett privatlån.

Köp på avbetalning blir allt populärare, då många erbjuder räntefria månader i början av avbetalningstiden. Dessa köp kan dock bli dyra på sikt, då räntan höjs efter hand och administrativa avgifter tillkommer. Återbetalningstiden på avbetalning är max 3 år till en ränta på minst 10%. Vill du se om du kan samla dina avbetalningar och sänka dina månadskostnader? Gör en lånejämförelse hos Advisa!

Kreditkort

Kreditkort är ett betalkort där du skjuter upp din betalning under en överenskommen kredittid och på så vis lånar du pengarna under en tid. De första 30-60 dagarna av ett kreditköp är räntefritt, förutom de kortavgifter, fakturaavgifter, och andra avgifter som tillkommer som en kringkostnad för att ha ett kreditkort. När den räntefria krediten är över tillkommer räntekostnader på det lånade beloppet, ofta på minst 10% nominell ränta.

Eftersom kreditkortsskulder brukar vara relativt låga belopp, med hög effektiv ränta och lång avbetalningstid i relation till kreditbeloppet innebär det att man får mycket höga räntekostnader. Det är fullt möjligt att samla eller omförhandla en kreditkortsskuld och lägga det i ett privatlån till lägre ränta.

Medlemslån

Ett medlemslån är ett privatlån där räntor och villkor redan har förhandlats fram mellan ett fackförbund och en bank. Du tar lånet via facket till en förutbestämd ränta. De banker som erbjuder medlemslån är idag Swedbank, SEB och Nordea. Medlemslån kan vara väldigt förmånliga för personer med relativt svag kreditvärdighet.

Är du fackligt ansluten kan du ta ett medlemslån som ger dig förmånlig ränta på 4,7–5 %. Lånet har en återbetalningstid på 1–12 år och betalskydd ingår, vilket innebär att en del av lånekostnaden täcks om du blir arbetslös eller sjuk. Medlemslån innefattar också ett livskydd som löser lånet vid dödsfall. Lånesumman är 30 000–300 000 kronor och du betalar varken uppläggnings- eller aviavgift.

Seniorlån

Seniorlån i ordets rätta bemärkelse finns inte kvar. Det som finns kvar idag kallas för kapitalfrigöringskredit. Denna typ av lån är likt seniorlån men har ingen tidsbegränsning och kommer med en garanti att låntagaren aldrig blir skyldig mer än vad den pantsatta bostaden ger vid en eventuell försäljning.

Lån med kontantinsats och säkerhet

För större lån som till exempel bolån kräver långivaren att du lägger en kontantinsats samt sätter det du köpt för dina lånade pengar i pant. För mindre lån är det pantbanker som kräver något i pant för ditt lån. Borgen är en annan typ av säkerhet där en borgensman går in i låntagarens ställe om denne inte kan betala. Fördelen med dessa typer av lån är att du ofta för en förmånlig ränta. Nackdelen är just att de kräver kontantinsats samt att det du köper för lånet är bundet till långivaren tills dess att lånet betalats av.

Bolån

Ett bolån, även kallat bottenlån är den vanligaste låneformen inom denna kategori. Ett bolån innebär att du lånar pengar till ett bostadsköp med själva bostaden som säkerhet och lägger en kontantinsats på minst 15% av bostadens värde. Räntenivåerna hos bankerna ligger i dagsläget kring 1–4 % på bolån.

Billån

Ett billån (fordonslån) är en annan vanlig låneform som innebär att långivaren har bilen som säkerhet och därigenom äganderätten till fordonet tills dess att du har betalat av hela beloppet. För dessa lån behöver du även en kontantinsats. Det finns andra sätt att finansiera ett fordonsköp utan att behöva lägga kontantinsats eller använda fordonet som säkerhet.

Läs mer om billån och alternativa finansieringslösningar.

Fördelar med att jämföra lån

Olika långivare (inklusive banker) riktar sig mot olika typer av kunder. Därför lönar det sig att jämföra lån för att hitta den långivare som passar just dig bäst.

Att jämföra lån helt på egen hand innebär att varje långivare tvingas ta varsin kreditupplysning på dig, vilket skadar din kreditvärdighet och chans till låg ränta. När du jämför lån genom en låneförmedlare så som Advisa tas endast en kreditupplysning som alla långivare delar på. Eftersom låneförmedlaren får betalt av bankerna är jämförelsen helt gratis för dig som låntagare och du binder dig inte till något lån genom att göra en jämförelse.

Advisa har hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.