Trött på nudlar i januari?

barn

Januari är årets fattigaste månad och frasen ”spara pengar tips” googlas aldrig så mycket som nu. Media skriver sig varma om hur man kan spara pengar på olika vardagliga avgifter. Hur kommer det sig att svenskarna har så dåligt med pengar under årets första månad?

Först och främst gör snittfamiljen av med cirka 28 000 kronor mer under julen. Hos normalsvensken lämnar det oundvikligen ett mer eller mindre skrikande hål i plånboken. Dessutom får de flesta sin lön utbetald innan julafton istället för runt den 25:e varje månad. Då är det självklart lätt att lockas av att tumma på lönen för att ha råd med de där julklapparna som man så gärna vill ha råd att köpa.

Tyvärr slår verkligheten till i januari när de ovälkomna räkningarna dimper ner i brevlådan. Då inser många att de handlat för mer än vad de egentligen hade råd med. Många flyr till matlådornas land för att spara in på dyra luncher men det finns också en hel del andra vardagliga utgifter man kan spara in på för att få ekonomin att gå ihop i januari. Har man också tagit nya lån under julen kan man oftast spara mycket pengar på att sänka räntan genom att samla lån och krediter. Nudel-dieten i all ära, men det kanske är skönt att slippa dem i alla fall en gång i veckan.

banner
Dela

Lämna ett svar