Topp 5: vanligaste missförstånden bland våra kunder

2718773942_21aafe4e86_b

Oavsett vem våra rådgivare pratar med finns några vanliga missförstånd som förekommer i alla åldrar, i storstäder såsom småstäder och hos både män och kvinnor. Tillsammans med våra rådgivare försöker vi nu slå hål på dessa en gång för alla. Har du själv koll på dessa missförstånd?

1)    Man tror att det kostar pengar att lösa lån i förtid

När det gäller konsumtionslån (privatlån, blancolån, billån, avbetalningar, kreditkortsskulder och övriga lån utan säkerhet) kostar det aldrig något att betala tillbaka sina lån i förtid. Anledningen till att många tror att det kostar pengar beror på att det ibland kan innebära en kostnad att lösa sitt bostadslån i förtid. Det gäller däremot aldrig konsumtionslån.

 

2)    Man tror att vår tjänst kostar pengar

Trots att vi alltid säger att vi är kostnadsfria har många svårt att faktiskt tro på det. ”Det låter för bra för att vara sant” är en återkommande fras och i slutändan tror många att det kommer dyka upp en avgift ändå – vilket det inte gör. Säger vi att vi är kostnadsfria så är vi det. Punkt. Bankerna och långivarna ser oss som en kostnadseffektiv marknadsföringskanal och vi får därför betalt från dem. På så vis kan vi vara helt kostnadsfria för dig som kund.

 

3)    Man tror att det gjorts 20 kreditupplysningar

Vi är alltid noggranna med att förklara att det alltid görs endast en enda UC kreditupplysning – trots att vi jämför flera banker. Däremot kommer det hem flera brev från UC (ett brev per bank som tagit del av dina uppgifter) och då tror många att det registrerats fler kreditupplysningar. Så är alltså inte fallet. Trots att du får hem flera brev registreras det alltid endast en enda kreditupplysning på dig hos UC.

 

4)    Liten bank = hög ränta

Många tror direkt att en liten bank eller långivare innebär en hög ränta. Ofta är det faktiskt tvärtom och de små långivarna blir mer och mer konkurrenskraftiga och erbjuder bra lån med låg ränta. De senare åren har faktiskt de mindre långivarna tagit allt fler kunder från de större. Konkurrens tycker vi självklart bara är bra och det verkar som att storbankerna får se upp om de ska hålla kvar sina gamla kunder i framtiden. Vad tror du om bankernas framtid?

 

5)    Man förstår inte skillnaden på olika kreditupplysningar

När man gör en lånejämförelse hos oss registreras en enda kreditupplysning av den lägre graden som kallas UC-13. Den är av samma sort som när du ansöker om till exempel ett mobilabonnemang. Om du skulle ansöka om ett lån hos en långivare däremot registreras en UC-3 vilket påverkar din kreditvärdighet mer negativt än en UC-13. Det är alltså bättre för din kreditvärdighet att göra en ansökan där bara en UC-13 registreras.

Klicka dig gärna vidare till Advisas hemsida för att få reda på mer.

/Maria Selting, kommunikationsansvarig Advisa

banner
Dela

Lämna ett svar