Tandläkaren mer poppis än bankerna

63766863_c7f0ca9df8_z

Två tredjedelar av amerikanska ungdomar går hellre till tandläkaren än till banken. Det är en nästintill komisk totaldiss av bankerna. Många tror till och med att bankerna inte ens kommer behövas i framtiden utan att andra nya och bättre lösningar kommer uppstå tack vare möjligheter via sociala medier. Ett banklöst samhälle, låter det osannolikt? Vad vet jag! Å andra sidan var det var inte allt för länge sedan som vi trodde det skulle vara omöjligt att resa till månen – och nu kan man ju till och med resa dit som turist (om man har pengarna det vill säga).

Hur kommer det då sig att man hellre går till tandläkaren än till banken? Jag kan ju själv inte påstå att jag tycker det är särskilt trevligt att gå till tandläkaren. Man får ju ligga där och gapa med alla möjliga verktyg i munnen man inte vet namnet på. Vad är det då som orsakat denna impopularitet bland bankerna?

En av de stora fördelarna att vända sig till storbankerna har tidigare varit alla bankkontor som funnits överallt. Numera stänger allt fler bankkontor, och dessutom slutar fler traditionella banker att hantera kontanter. Dessutom ger många storbanker låg sparränta. I takt med att fördelarna försvinner inser många unga att det finns många konkurrenter där ute som kan erbjuda betydligt bättre villkor när man ska ta lån eller spara pengar. Vad är då anledningen att stanna kvar hos sin gamla bank?

Mycket talar för att bankerna kommer få det tufft i framtiden. Fler jämför banker, allt fler innovativa finanslösningar tillkommer på marknaden och fler unga lämnar de traditionella bankerna. Och eftersom dagens ungdomar är bankernas framtid har de inget annat val än att anpassa sig efter den nya trenden. Därför ska det bli spännande att se hur framtiden för bankerna utvecklar sig. Oavsett verkar det som om det kommer att gynna konsumenterna, vilket vi på Advisa självklart välkomnar med öppna armar.

Vad tror ni, kommer banken lyckas bli mer populär än tandläkaren? Vi på Advisa följer fortsättningen på Sagan om bankerna med spänning!

banner
Dela

Lämna ett svar