Spelet som blev en succé i Storbritannien

Spelet skapat av Advisa

I november förra året lanserade vi på Advisa ett spel som låter användaren köra den kända Brexitbussen på en bana designad efter valutakursen mellan Pundet och Euron sedan folkomröstningen. Spelet blev extremt populärt och uppmärksammades av ett flertal medier i Storbritannien. I skrivande stund har det spelats av över 100 000 unika spelare- missa det inte du heller!

Under spelets gång måste du ta dig förbi de dalar och toppar som olika event i Brexitförhandlingarna utgör. Theresa May blir premiärminister och träffar Donald Trump, Artikel 50 blir aktiverad och höstbudgeten blir annonserad. Hur långt lyckas du ta dig innan bussen kraschar?

Bland de mest välkända ansiktena som visat uppskattning för spelet är J.K Rowling, författare av Harry Potter böckerna. Även The Guardians respekterade reporter Martin Belam gav spelet sina lovord på Twitter. I sin enkelhet och med sin retroinspirerad design visade sig vårt spel vara lätt beroendeframkallande då varje spelare oftast gav det flera försök. Inte minst hade vi på kontoret svårt att koncentrera oss på vårt dagliga arbete!

Anledningen till att vi ville utveckla ett spel som detta förklaras bäst av vår kollega Josef;
‘’Vi ville skapa något som lättsamt tar sig an ett av de stora Europeiska problemet i vår tid. Med så mycket osäkerhet och delade meningar är det ofta svårt att avgöra vad som kommer hända härnäst. Det är såklart ett väldigt viktigt och seriöst ämne, men ibland kan det vara värt att se saker och ting med glimten i ögat. De senaste året har vi sett den här röda bussen i Brittiska tidningar, så det kändes som en bra ursäkt att göra något roligt som adresserar denna oroliga och ekonomiskt osäkra period.’’

Ge den röda bussen ett försök och låt oss veta vad du tycker!

banner
Dela

Lämna ett svar