Sparterapeuten tipsar: Stor kärlek med små medel på Alla hjärtans dag!

allahjärtansdag_sparterapeuten

På lördag är det Alla hjärtans dag. Det är alldeles underbart att kärleken har fått en egen dag!

Naturligtvis finns det ett stort utbud av passande presenter till det här tillfället. Weekendresor, smycken, kläder, parfymer, upplevelser, fina middagar och dyra viner.  Och den du älskar betyder ju allt. Klart han/hon ska få det bästa!

Det är lätt hänt att kostnaderna drar iväg, ”min älskling är ju värd det”. Och innan man vet ordet av har pengarna som skulle räcka hela februari tagit slut.

 

Omtanke med begränsad budget

Men det måste inte vara så. Att kärleken är oändlig betyder inte att presenterna måste kosta en månadslön. Du kan skapa romantik och visa din omtanke på Alla hjärtans dag med små medel – eller för inga pengar alls. Här är några tips:

 

Billigt

  • Caféfrukost. I stället för middag på den dyra krogen – bjud på en mysig frukost på favoritcaféet. Minst lika romantiskt och kostar bara en bråkdel.
  • Blommor. Det är inte bara bilder som säger mer än tusen ord – blommor gör det också! Och det behöver inte vara någon storslagen bukett för att ditt budskap ska gå fram. En enda röd ros talar sitt tydliga språk.
  • Ett fint kort. Visa din omtanke med ett vackert vykort eller ett roligt gratulationskort. Några kärleksfulla ord gör kortet till en minnesvärd present.
  • Filmkväll. Ordna en mysig filmkväll hemma, kanske med något gott att äta – och utan mobiler eller datorer som stör. Eller bjud din älskling på bio.
  • Vackra bilder. Har du fina foton i datorn? Printa ut på lite tjockare papper och skriv en kärlekshälsning på baksidan.

 

Gratis

  • Sovmorgon. Har ni en hektisk vardag? Ge din kära en chans till vila och en avkopplande start på dagen. En lyxig sovmorgon kan vara guld värd för trötta småbarnsföräldrar.
  • Långpromenad. Ta varandra i handen och gå på upptäcktsfärd i er hemstad. Lek turister, se på allt som om ni vore där för första gången.
  • Kärleksbrev. Få saker kan beröra så mycket som ett uppriktigt skrivet brev. Ta en stund och formulera vad din älskade betyder för dig. Berätta om ögonblick som du minns, stunder som varit viktiga. Och skriv gärna för hand, även om du har dålig handstil!

 

Naturligtvis är det inte bara den romantiska kärleken som firas på Alla hjärtans dag. Syskon, vänner, barn och föräldrar – alla är värda att uppmärksammas. Och kom ihåg dig själv också!

Kärlek har ju den förunderliga förmågan att faktiskt växa ju mer man ger av den. Så slösa med kärlek och inte med pengar, det mår både du och ekonomin bra av.

 

/ Karin Nordlander, Sparterapeut

 

banner
Dela

Lämna ett svar