Spara pengar när du slösar

krediter

Nej jag pratar inte om att ”spara pengar” genom att köpa TV:n på halva priset eller byxorna på mellandagsrean. Det är lite lustigt hur många tänker att de sparat 500 kronor genom att köpa tröjan på halva priset – när man egentligen slösat 500 kronor. Om det nu inte var så att du ändå var på väg till affären för att köpa just den tröjan. Då kanske man, på något invecklat sätt, kan påstå att man ”sparat” 500 kronor.

Oavsett du tycker att du sparat eller slösat 500 kronor finns ett nytt sätt att spara pengar varenda gång du slösar pengar. Jag pratar den nya trenden ”runda-upp-sparandet” där, varenda gång du köper något, så går en extra liten summa direkt till ditt sparkonto. Om du ändå köper en ny tröja för 98 kronor, varför inte lägga undan 2 kronor på ditt sparkonto? Psykologiskt tänker du ju ändå att du spenderat 100 kronor på att köpa tröjan. Med runda-upp-sparandet kan du få in sparandet på ett roligt sätt som du knappt ens märker av. Vips som det är har du ett sparkapital som du inte ens känner av att du sparat till. Ett riktigt hett spara pengar tips med andra ord.

Det finns flera tjänster på marknaden som erbjuder automatiskt sparande när du handlar, bland annat Nordea och Skandiabanken för att nämna några få. Känner du att du istället vill bidra till välgörenhet kan du exempelvis göra det genom rundaupp.se. Oavsett vad du väljer finns det stora vinster att göra i de små bäckarna.

banner
Dela

Lämna ett svar