Skidsemester – 4 tips när du ska välja resvecka

Glada skidåkare på semester

Drömmer du om en spännande skidsemester till ett attraktivt pris? Här får du fyra heta tips till vintern!

1. En riktig arbetsgivarjul

Julen blir en riktig arbetsgivarjul i år. Julafton är på en lördag och det betyder att du bara får en ledig dag på annandag jul (måndag) i mellandagarna. Eftersom veckan mellan jul och nyår redan är en av årets dyraste veckor och det ska användas 4 semesterdagar för att kunna komma iväg en vecka, så ska det kanske tänkas i alternativa banor om du vill hinna med att ha lite ledigt kring jul.

Veckan före jul kommer sannolikt vara ett bra bud på en billig skidsemester. Många kommer vilja ankomma till skidorterna den 23 och 24 december. Så reser du från helgen den 17 december och fram till en eller två dagar innan julafton, så menar vi att du borde kunna hitta attraktiva priser på vistelsen. Tillsvarande kommer det i vecka 2 och 3 vara klassisk lågsäsong på många ställen med många bra möjligheter att göra ett riktigt semester-kap.

2. Påsken 2017 infaller mellan vecka 15 och 16 – Lång mellansäsong

Skärtorsdag och långfredag infaller i vecka 15, så vill du ha en skidsemester i veckan innan påsk, som kan klaras med bara 3,5-4 semesterdagar, så kom ihåg att vecka 15 börjar med måndag den 10 april. Det är ganska sent i en del skidområden, så tänk på att välja ett område som ligger högt upp. Titta eventuellt på när områdena stängde år 2016. Om området plötsligt förlänger säsongen till den 17/4 (Annandag påsk), beror det då delvis på att de förväntar att ha ordentligt med snö. Du kan se tidigare års snöstatistik här.

Vill du vara 100 % säker på snö och kyla så rikta blicken mot områden med möjlighet för lättillgänglig glaciärskidåkning.

Det skulle exempelvis kunna vara någon av dessa skidorter:

  • Tignes i (Frankrike)
  • Zell Am See (Österrike)
  • Zell am Ziller (Österrike)
  • Sölden i Österrike
  • Pitztal (Österrike)
  • Stubai (Österrike)
  • Passo Tonale (Italien)

3. Lång mellansäsong för entusiasterna

En arbetsgivarjul och en sent placerad påsk skulle kunna låta som upptakten till en skidsäsong av de mindre goda. Men på plussidan finns en otroligt lång mellansäsong, jämfört med vintern 2015/16 är skidsäsongen på många ställen tre veckor längre. Det betyder större utbud och därmed mindre press på områdena. Veckorna 11-14 kommer helt klart bli lågsäsong och det kommer att bli en attraktiv möjlighet att kunna komma iväg och åka skidor i både en hel vecka eller en skidweekend.

Med andra ord ger den längre säsongen mer plats till att du kan pricka in ännu en skidsemester i almanackan.

4. Korta skidresor – undvik natten lördag-söndag

Många vill planera in en skidweekend. Kom ihåg att kan du undvika natten mellan lördag och söndag, så ”förstör” du bara en vecka för hotell och lägenheter som normalt har bytesdag lördag. Så res onsdag-lördag eller lördag-onsdag exempelvis. På så sätt får hotell och lägenheter bara en vecka som bryts upp och det gör att de är mer mottagliga för korta bokningar. Du kan t.ex. söka efter skidweekend här.

Så enkelt finansierar du skidsemestern

För de som inte sparat ihop till hela eller delar av skidresan så betalas den oftast med kreditkort eller på avbetalning. Men visste du att det finns ett billigare alternativ att finansiera din semester?

Jämför vi snittkostnaden (räntan) för ett vanligt privatlån med kreditkort och avbetalningar blir det tydligt vilket alternativ som är billigast. I analysen utgår vi från snitträntor erbjudna från samtliga låneinstitut som Advisa samarbetar med:

  • Kreditkort 15,68% ränta
  • Avbetalningar 18,42% ränta
  • Privatlån 7,52% ränta

Kom ihåg att räntan som banken eller långivaren erbjuder dig beror på hur just den banken/långivaren bedömer din kreditvärdighet. Därför skiljer sig räntor mellan olika personer och olika banker.

Vill du ta ett privatlån bör du därför jämföra räntor.

Jämför räntor genom att skicka in en ansökan här. Det är helt kostnadsfritt och ingenting du binder dig till.

Det är värt att ha i åtanke att summorna för privatlån ofta är större vilket bidrar till lägre ränta. Men detta behöver inte vara ett hinder för att få hjälp med lägre summor!

Har du lån, kreditkort eller avbetalningar sedan tidigare kan du samla dessa i ett och samma privatlån. På så vis får du en lägre ränta för dina befintliga lån, vilket i sig kan frigöra kapital för en semester. Att samla lånen ger dig även en förbättrad kreditvärdighet och lyckas du inte sänka räntan tillräckligt för att finansiera din semester kan du passa på att öka summan något för lånet och på så vis få lägsta möjliga ränta även för det beloppet.

Var ansvarsfull med din ekonomi. Undvik onödiga lån och onödigt höga lånekostnader!

Se hur det går till att snabbt och kostnadsfritt jämföra lån hos oss på Advisa!

 

Såhär gjorde familjen Sanati

banner
Dela

Lämna ett svar