Sänkte månadskostnaden med 8066kr – ”ni har räddat mig”

Kvinna glad framför dator

Emmelie levde i en ekonomisk mardröm, tills hon kontaktade Advisa. På en dag hade vi sänkt Emmelies månadskostnad med över 8000 kronor. ”Det här är den bästa sommaren någonsin!”.

Paniken låg runt hörnet. Emmelie, bosatt i Halland betalade över 10.000 kronor i månaden för olika banklån. Hon jobbade extra för att nätt och jämnt klara sig varje månad. Att hon dessutom betalade ytterligare 10000 kronor i månaden till en släkting hon lånat pengar av, gjorde ju inte saken bättre.

Sista chansen?

Ett hopp tändes, när Emmelie lyssnade på sin vän, som hade blivit hjälpt av Advisa. Emmelie tog mod till sig och kontaktade oss.

– Jag får väl prova, tänkte jag. Det kändes som att det var min sista chans. Jag hade försökt länge att på egen hand samla mina lån för att få lägre kostnad, men ingen bank ville hjälpa mig, berättar Emmelie.

När Emmelie tog kontakt med oss hade hon alltså inga stora förhoppningar om att få hjälp. Men som i många andra fall överträffade vi hennes förväntningar.

– Ni har räddat mig!, säger Emmelie, som hade nära till glädjetårar när vi presenterade lösningen för henne.

Så här hjälpte vi Emmelie:

 

Vi jämförde lånevillkoren hos ett 20-tal banker och andra långivare, för att se vem som kunde erbjuda den lägsta räntan för att på så vis få Emmelie som kund. Vi lyckades hjälpa Emmelie att sänka månadskostnaden för lånen till endast 2044 kronor, alltså över 8000 kronor mindre per månad.

Tänk på att Emmelia förlängde sin återbetalningstid rejält, vilket kan innebära att totalkostnaden för lånet blir högre. Samtidigt råder fri amorteringsrätt i Sverige vilket innebär att du kan betala av lånet i förtid. Du kan även omförhandla lånet vid ett senare tillfälle och sänka återbetalningstiden när din situation ser bättre ut.

Förstående och tydliga

Emmelie är otroligt nöjd med den hjälp hon fick av vår handläggare Jacob Nixon och rådgivaren Pontus Carlson.

– De lade fram ett tydligt förslag och förklarade allt så att jag verkligen förstod. Det var skönt att de var så trevliga och förstående, istället för att bara rabbla en massa jobbiga siffror!, berättar Emmelie, märkbart lättad över att hon blev så väl bemött.

Lättnaden

Emmelie har nu fått hjälp ur sin mardrömslika situation. Men hur hamnade hon där, med skyhöga lånekostnader?

– Jag hjälpte min gamla morfar som hade svårt att betala räkningar, och sen var jag ung och dum som fattig student när jag gick på all reklam om ”billiga lån”, berättar Emmelie, som tyvärr inte är ensam om denna erfarenhet.

Nu, när Emmelie har fått hjälp av oss på Advisa, ser hon ljust på sin ekonomi, för hon kan till och med spara pengar för framtiden. Hon trodde nog aldrig hon skulle säga detta, men:

– Det är kul att betala räkningar!

Emmelie vill gärna rekommendera andra att ta hjälp av Advisa för att sänka sina månadskostnader.

Vad gör Advisa?

Vi på Advisa hjälper privatpersoner att spara pengar genom att ordna bättre villkor för deras lån. Tjänsten är kostnadsfri och personlig rådgivning ingår. Lär mer om oss här eller kontakta oss idag för att förbättra din egen lånesituation!