Privatleasing allt mer populärt!

På ett bord ligger bilnycklare och mynt staplade i högar, i bakgrunden ses en persons händer räkna på en miniräknare.

Idag finns många olika sätt att kunna köpa bil förutom genom kontant finansiering eller med hjälp av det traditionella billånet med krav på kontantinsats. Numera kan du även köpa bil med ett vanligt privatlån eller genom att leasa bilen. De senaste åren har privatleasing blivit ett allt mer populärt sätt att finansiera sitt bilköp. I detta inlägg redovisar vi de senaste siffrorna från Motorbranschens Riksförbund som visar på en ny ökning av leasade bilar under 2018.

Leasing av privatbilar ökar under 2018

Motorbranschens riksförbund (MRF) redovisade tidigare i år statistisk och siffror gällande leasing av privatbilar för 2018 års första sex månader. Den stora nyheten är att det mellan januari-juni i år finns ett trendbrott jämfört med 2017. Andelen leasade privatbilar började nämligen öka igen. Från 26%,  föregående år, till 29% för samma period i år. Ökningen av privatleasade bilar har pågått i flera år, men under 2017 avbröts ökningen. Nu bryts alltså denna trend och ökningen är tillbaka. Första halvåret 2018 var antalet privatleasade bilar 24 900.

MRF:s bilhandelsansvarige, Johan Holmqvist, menar att andelen privatleasing kommer att fortsätta på en hög nivå och uppskattar ökningen för hela året till 30%. Enligt MRF:s prognos kommer det att levereras mellan 40 000 – 45 000 privatleasade personbilar under hela 2018.

Privatlån eller privatleasing?

Som vi nämnde i inledningen finns ju idag flera alternativ till att finansiera sitt bilköp med traditionellt billån, till exempel genom privatleasing eller genom att ta ett privatlån. Den stora fördelen med leasing av privatbil är att det upplevs enkelt och smidigt, men nackdelen är att det i slutändan blir ett dyrare finansieringsalternativ.

Med ett privatlån slipper du kravet på kontantinsats och att lämna bilen som säkerhet för lånet, till skillnad från traditionella billån, samt kommer billigare undan än privatleasing. Ett privatlån får du nämligen använda till precis vad du vill och du behöver heller inte lämna någon säkerhet för lånet. Genom Advisa kan du jämföra räntor på privatlån upp till 600 000 kr.

Jag vill jämföra lån nu!

Källor:

https://www.mrf.se/blog/2018/11/09/nulaget-pa-bilmarknaden/ 

banner
Dela

Lämna ett svar