Prisa gudarna, här kommer skatteåterbäringen!

skatteåterbäring

Nu är det vår och solen börjar titta fram. För vissa betyder det glass i stora lass och för vissa betyder det att solglasögonen åker på – vare sig det är utomhus eller inomhus. Oavsett vad våren betyder för dig så är det också, ja just det, skatteåterbäringens årstid! Och jag talar naturligtvis om den riktiga skatteåterbäringen, inte den som kommer från Robin Hood. Har du inte redan fått ditt besked kan du gå in och se ditt preliminära skattebesked på Skatteverkets hemsida. Förhoppningsvis är det också en återbäring, och inte en restskatt som ligger där och väntar på dig.

Har du en rejäl hög med pengar som ligger där och glatt väntar på dig kanske det kan vara trevligt att få den lagom till semestern. I så fall behöver se till att skaffa ett mobilt bank-id så att du kan deklarera på nätet. Har du inte någon lust att göra det kan du så klart deklarera på vanligt vis, men då dröjer det lite längre innan du får dina kära slantar.

I år finns även en hel del nya avdragsgilla poster som är lätt att glömma att man får dra av på skatten. Har du exempelvis resekostnader till jobbet som överstiger 10 000 kronor får du dra av detta på skatten. Nytt för i år är även att man får dra av en del av sina hyresinkomster och investeringar i mindre företag. Sen får du så klart inte heller glömma bort rot- och rutavdragen. Har du gått med förlust på några av dina aktier kan du också kvitta dessa mot försäljningsvinster av aktier och fonder.

Det finns alltså en del olika avdrag som du kan använda dig av för att maxa din skatteåterbäring. Vill du få lite extra roligt i sommar är det ett hett spara pengar tips att utnyttja dessa. Mer om dessa kan du läsa om på Skatteverkets hemsida.

banner
Dela

Lämna ett svar