Paradisön till salu för 65 miljoner kronor – 10 min till centrala Stockholm

Överblick av Danmarks Holme

Den är kronjuvelen av Sveriges ostörda oaser. En helt privat ö med alla tänkbara bekvämligheter, där historiens vingslag ständigt gör sig påminda. Här har kungligheter huserat och societeten flanerat ända sedan 1600-talet. Varför leta efter paradiset i Karibien, när du hittar Danmarks Holme 10 minuter från centrala Stockholm?

Man måste få drömma, inspireras och Stockholms historiska Danmarks Holme låter oss göra just det. Privatön vid Stockholms inlopp i Nacka ligger ute till försäljning för 65 miljoner kronor. Nyligen listades den i Expressen som landets dyraste villa men för det facila priset av 65 miljoner kronor får du dock mer än en villa – du får faktiskt tre. Utöver de tre stora huvudbyggnaderna tillkommer ett antal optimala sjö- och gäststugor. Den totala boytan uppskattas till 350 m² fördelad på 18 rum, bodar och förråd ej inräknade.

Mycket rum och andrum för pengarna
Danmarks Holme är helt unik i sitt slag. När du sätter din fot på ön är det som att komma till en mysig liten by hämtad direkt ur en saga. De slingriga stenstigarna och naturen med planterade pilträd längs strandkanterna, de charmiga badbryggorna och paradisstränderna, de anrika byggnaderna som alla har sin egen karaktär, den romantiska Kärleksudden och de många öppna ytorna för fest och lek – här glömmer du snabbt omvärlden och njuter storstilat året runt. Skulle du mot förmodan bli rastlös tar du bara båten in till Stockholm och pulsen, tio minuter bort.

Strand på Danmarks Holme

Skönhet så långt ögat kan nå
Gillar du spektakulära solnedgångar? Då kan du sluta leta nu. Den fria utsikten över Stockholm skyline och det öppna vattnet vid Skurusundets mynning lämnar lite att önska även för den som tror sig ha upplevt allt. Här ser du ända från Kaknästornet i norr till Globen i söder! Du kan också välja att ta ett dopp i det blå och dyka bland vraken. Danmarks Holme bjuder på undersköna upptäckter även under ytan. Just kombinationen av stad och skärgårdsmiljö gör detta till ett ”one of a kind”-objekt, inte bara på svenska marknaden utan även internationellt.

Oändliga möjligheter för visionären
186 000 kr kvadraten kan låta saftigt även för ett boende med extra allt, men här finns stora chanser att göra sig en rejäl hacka på investeringen. För dig med stora entreprenörsdrömmar finns möjligheten att satsa på allt från konferens- och hotellverksamhet till båtklubbar och exklusiva span. Det spektakulära läget, närheten till city och den generösa tomtarealen på 9 885 m² ger dig utmärkta förutsättningar att locka besökare från hela världen. Såvida du inte vill ha din nya oas helt för dig själv, alltså.

Fakta Danmarks Holme:

Tomtareal 9 885 m²
Tomttyp Sjötomt: ca 17 hektar vattenområde
Boarea 350 m²
Antal rum 18
Taxeringsvärde 4 668 000 kr
Bostadstyp Villa
(Källa: Eldhs Fastighetsmäkleri)

Bilder tagna från Eldhs Fastighetsmäklare.

Av Kasper Sperber

banner
Dela

2 kommentarer

  1. Blir mindre roligt att äga den när dom höjer fastighetsskatten hehe:) Hoppas någon köper den och får bygglov för nå riktigt häftiga lägenheter. Det är väl så att när det bor ett visst antal på en ö så måste dom köra en färja till den. Jag håller tummarna iaf 🙂 Den har varit till salu läääänge så de bästa skulle väl va att nuvarande ägare gör så 🙂 Tack för en rolig blogg!

    1. Tack! Ja det håller vi tummarna för 🙂

Lämna ett svar