Ordning och reda, pengar på fredag

lördagsgodis

I detta inlägg skulle jag vilja tolka om ett gammalt talesätt som jag tror vi alla har hört:

”Ordning och reda, pengar på fredag”

Det är något föräldrar säger för att man ska hålla ordning i sitt rum, plocka undan i köket eller för att man ska sköta sig i skolan. Sköter man sina åtaganden så belönas man med veckopeng på fredagen. Med andra ord så har man kosing till lördagsgodis.

Sen när man blir vuxen så förändras allt detta. Visst är det fortfarande fredag varje vecka, men veckopengen och det välförtjänta lördagsgodiset är i det förflutna. Visst kan man tolka jobba som hålla ordning och reda, månadslönen som veckopengen och unna sig något extra i vardagen som lördagsgodis men jag har valt att tänka ett steg längre vilket kan resultera i en ännu större belöning.

Håller du ordning och reda i din ekonomi, det vill säga lägger en budget, håller dig till budgeten och väljer att spara pengar varje månad. Ditt sparande blir en växande veckopeng som öppnar fler och fler möjligheter för  vad just ditt lördagsgodis ska symboliseras av.

  1. Drömsemester
  2. Sportbilen
  3. Den efterlängtande MC:n (Medelålders Cykeln)
  4. Spontana weekendresor
  5. Skuldfrihet

Som ni förstår så listan kan bli hur lång som helst bereonde på vad du har för preferenser och drömmar. Vad just du ska spara pengar till är upp till dig!

Vad är just ditt lördagsgodis? 

Vill få koll på din ekonomi och spara pengar? Använd Smartbudget.

banner
Dela

Lämna ett svar