Vill du bli vår nya kollega? Advisa söker nu kompetens inom flera olika områden!

Kollegor på kontoret sitter vid ett skrivbord och skrattar

Vill du vara med och bidra till den spännande resa som Advisa har framför sig? Vi söker just nu nya kollegor med kompetens inom bland annat HR, affärsutveckling, utveckling och marknad på såväl juniora som mer seniora nivåer. Läs mer här om vilka öppna positioner vi har just nu – förhoppningsvis är just du den vi behöver!

(mer…)

Nya regler för sms-lån 2018

Antalet personer som ansökt om sms-lån har ökat de senaste åren. Men konsekvenserna har varit tuffa. Med rekordhöga räntor, dyra påminnelseavgifter och andra kostnader har låneformen försatt många personer i ekonomisk knipa. Därför har nu lagkraven för sms-lån skärpts och f.r.o.m. 1:a September 2018 träder de nya kraven i kraft. Här går vi igenom vad de innebär.

miniräknare och lagklubb

(mer…)

Valet 2018 – Kristdemokraternas löften kring privatekonomi

Mamma med sina två barn i en park

 

Nästa parti vi kollar på inför höstens riksdagsval är Kristdemokraterna. Partiet grundades 1964 och partiordförande är idag Ebba Busch Thor. Kristdemokraternas ideologi är till största del präglad av socialkonservatism och deras värderingar grundas på en kristen människosyn. Däremot måste man inte vara troende för att vara medlem eller rösta på partiet, att dela partiets värderingar och idéer är nog. (mer…)

Valet 2018 -Miljöpartiets löften kring privatekonomi

 

Pappa och son planterar ett träd.

Vi ser närmare på hur Miljöpartiet de grönas (kort. Miljöpartiet) vallöften kan komma att påverka din privatekonomi. Partiet bildades 1981 och har en så kallad grön ideologi, vilket betyder att värderingar om jämställdhet, miljö och fred till största del genomsyrar politiken. Miljöpartiet tillhör sedan 2014 regeringen och brukar ses som en del av det rödgröna blocket.

(mer…)