Spartips för sommaren

sparpengar i burk karta över världen litet flygplan och pass

Sommaren står för dörren och det börjar bli dags för många att gå på efterlängtad semester! Under semestern är det mycket man vill hinna med, men det är lätt att de höga förväntningarna blir en dyr historia. Här kommer vi med några enkla tips som du kan tänka på så att semestern inte blir för dyr.

(mer…)

Valet 2018 – Vänsterpartiets löften kring privatekonomi

 

Ung affärsman med korsade armar

Denna vecka kollar vi på hur Vänsterpartiets politik påverkar frågor som rör privatekonomin. Partiet bildades 1917 från en partisplittring inom Socialdemokraterna och dess ungdomsförbund och leds idag av Jonas Sjöstedt. Vänsterpartiets ideologi är idag till största del präglat av socialism, med en feministisk värdegrund och stort fokus på miljöfrågor.

(mer…)

Valet 2018 – Centerpartiets löften kring privatekonomi

Självsäker affärskvinna

 

Vi ser närmare på Centerpartiet (kort. Centern) och hur deras vallöften inför höstens riksdagsval kan komma att påverka privatekonomin. Centern har funnits med i svensk politik sedan 1910 och började som en rörelse bland bönder på landsbygden. Fram till 1957 hette partiet just Bondepartiet. Centerns ideologi kretsar kring socialliberalism och grön politik och partiledare är idag Annie Lööf. Partiet värnar även om jämställdhet mellan kvinnor och män och var det första svenska partiet med en kvinnlig partiledare. 

(mer…)

Valet 2018 – Moderaternas löften kring privatekonomi

Ung affärsman

 

Vi  ser närmare på hur Moderaternas vallöften inför hösten kan komma att påverka privatekonomiska frågor. Det Moderata Samlingspartiet (kort. Moderaterna) har funnits sedan början på 1900-talet och leds idag av partiledare Ulf Kristersson. Moderaternas ideologi präglas av liberalkonservatism och de arbetar bland annat för ett mer företagsamt Sverige där inkomsten ska ge självständighet. Fram till 1969 gick Moderaterna under namnen Allmänna Valmansförbundet och senare Högerns Riksorganisation.

(mer…)

Spara till frihet – en intervju med sparmiljonären

Äldre par går i på stranden i solnedgången.

 

Att få ekonomin att gå ihop varje månad är inte alltid så enkelt. Studier visar på att allt fler svenskar känner någon form av oro för att pengarna inte ska räcka till. Att kontinuerligt spara och se till att man har en buffert inför oväntade utgifter kan vara ett sätt att minska den ekonomiska stressen. För tips och inspiration har vi pratat med den svenska bloggaren Miljonär Innan 30 som lyckades spara till sin första miljon innan han fyllt 30 och gå i pension innan 40. Läs mer om hur han lyckades och få tips till ditt eget sparande!

(mer…)