Nya regler för sms-lån 2018

Antalet personer som ansökt om sms-lån har ökat de senaste åren. Men konsekvenserna har varit tuffa. Med rekordhöga räntor, dyra påminnelseavgifter och andra kostnader har låneformen försatt många personer i ekonomisk knipa. Därför har nu lagkraven för sms-lån skärpts och f.r.o.m. 1:a September 2018 träder de nya kraven i kraft. Här går vi igenom vad de innebär.

miniräknare och lagklubb

(mer…)

Valet 2018 – Kristdemokraternas löften kring privatekonomi

Mamma med sina två barn i en park

 

Nästa parti vi kollar på inför höstens riksdagsval är Kristdemokraterna. Partiet grundades 1964 och partiordförande är idag Ebba Busch Thor. Kristdemokraternas ideologi är till största del präglad av socialkonservatism och deras värderingar grundas på en kristen människosyn. Däremot måste man inte vara troende för att vara medlem eller rösta på partiet, att dela partiets värderingar och idéer är nog. (mer…)

Valet 2018 -Miljöpartiets löften kring privatekonomi

 

Pappa och son planterar ett träd.

Vi ser närmare på hur Miljöpartiet de grönas (kort. Miljöpartiet) vallöften kan komma att påverka din privatekonomi. Partiet bildades 1981 och har en så kallad grön ideologi, vilket betyder att värderingar om jämställdhet, miljö och fred till största del genomsyrar politiken. Miljöpartiet tillhör sedan 2014 regeringen och brukar ses som en del av det rödgröna blocket.

(mer…)

Valet 2018 – Sverigedemokraternas löften kring privatekonomi

 

Intervju med media

Vi ser närmare på hur Sverigedemokraternas politik kan komma att påverka privatekonomin. Partiet bildades 1988 och partiledare är sedan 2005 Jimmie Åkesson. Ideologin som präglar partiets politik är till största del nationalism och socialkonservatism. Partiet beskriver sig själva som varken ett högerorienterat eller vänsterorienterat parti, utan tar ställning till var fråga för sig. I grunden finns ett fokus på en gemensamt finansierad välfärd med inspiration från traditionella konservativa idéer. 

(mer…)

Valet 2018 – Liberalernas löften kring privatekonomi

 

Ung kvinna ser glad ut

Vi ser närmare på hur Liberalernas politik kan komma att påverka  den privata ekonomin. Liberalerna kallades tidigare för Folkpartiet och grundades 1934. Partiledare är sedan 2007 Jan Björklund som under Alliansens regering även var vice statsminister. Liberalernas politik är främst präglat av socialliberalism och partiet arbetar med målet om att låta människor ha frihet att forma sitt eget liv.

(mer…)

Spartips för sommaren

sparpengar i burk karta över världen litet flygplan och pass

Sommaren står för dörren och det börjar bli dags för många att gå på efterlängtad semester! Under semestern är det mycket man vill hinna med, men det är lätt att de höga förväntningarna blir en dyr historia. Här kommer vi med några enkla tips som du kan tänka på så att semestern inte blir för dyr.

(mer…)