Advisa dev. meetup

Fyra kollegor spelar foosball.

I förra veckan hade vi på Advisa den stora glädjen att tillsammans med meetup sthlm.js anordna en träff för 90 utvecklare på vårt kontor i Stockholm. Det blev en mycket lyckad kväll med såväl inspirerande föreläsningar, scooter-race genom kontorslandskapet och härligt häng!

(mer…)

Spara pengar efter jul

Orolig man sitter med räkningar framför julbelysning.

Det är en otroligt härlig känsla att skämma bort nära och kära med fina julklappar. Samtidigt får många ångest efter jul när pengarna på kontot tagit slut och första räkningen på det där kreditkortet (eller lånet) dyker upp i brevlådan.  I det här inlägget  kommer vi med tips på vad du kan göra om pengarna inte räcker till och om du dragit på dig skulder i samband med julen. 

LÄS MER

Nya Public Service-avgiften

Äldre tv-modeller ställda på varandra med färgglada skärmar.Tidigare i år blev det klart att den nuvarande Radio- och TV-avgiften avskaffas och istället ersätts med en ny skatt. Den stora skillnaden blir nu att alla som betalar skatt i Sverige måste betala den nya avgiften. I det här inlägget går vi igenom vad det nya skatten innebär och kostar samt varför den införs.

(mer…)

Fler unga hamnar hos Kronofogden – utbildning ska hjälpa

Orolig tjej sitter i soffan med dator

Statistik från Kronofogden visar att allt fler unga mellan 18-20 år får skulder som hamnar hos Kronofogden. Nu lanserar myndigheten därför ett utbildningsmaterial i syfte att hjälpa unga att få bättre koll på privatekonomin. Förhoppningsvis kan det bidra till att färre hamnar hos Kronofogden. I detta inlägg går vi igenom statistik från myndigheten kring vad som gör att unga hamnar i skuld och mer info kring utbildningsmaterialet. 

(mer…)