Jämför räntor online – 5 anledningar att jämföra flera långivare

Ett par som spar pengar på lån

 

Att jämföra räntor är bästa sättet att få så låg ränta som möjligt, det kan faktiskt spara dig tusenlappar i månaden. Räntan på lån sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar och historia. Eftersom alla långivare bedömer din betalningsförmåga och kreditvärdighet olika kan räntorna skilja sig mycket mellan olika långivare. Så hur kan du egentligen veta vad som är en låg ränta för dig utan att jämföra flera långivare?

Här går vi igenom vad en låneförmedlare är, varför du ska använda en samt värdet i att jämföra räntor.

Låneförmedlaren hjälper dig jämföra låneräntor

En låneförmedlare är inte en bank. Låneförmedling är en gratistjänst som kostnadsfritt hjälper dig att  jämföra flertalet långivares räntor. Låneförmedling blir allt mer populärt och tjänsten är gratis för dig som konsument eftersom förmedlaren får betalt av den långivare vars erbjudande du väljer att acceptera. Här kan du läsa mer om låneförmedling.

5 anledningar att jämföra räntor

Denna lista fokuserar på vilken nytta låneförmedlaren gör för dig som kund samt för samhället i stort. 

1. Låneförmedlare pressar räntorna för dig som kund

Den främsta fördelen med att jämföra lån och räntor via en låneförmedlare är att räntorna pressas ned. Det beror på att långivarna konkurrensutsätts vid en jämförelse vilket i sig kan pressa räntan. Egentligen är det inte konstigare att jämföra lån än att jämföra flyg och hotell via jämförelsetjänster på nätet.

2. Lånejämförelse omöjligt att göra på egen hand

Skulle du själv besöka flertalet banker och ansöka om lån tar varje bank varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid, sänker din kreditvärdighet och därmed försvåras dina förutsättningar att få ett lån med bra lånevillkor för varje bank du besöker. Använder du en låneförmedlare så tas däremot bara en kreditupplysning som alla banker och långivare delar på vilket alltså ger minimal påverkan på din kreditvärdighet.

3. Låneförmedlaren minskar kunskapsglappet mellan långivare och kund

Alla kunder vill känna att de är i goda händer och långivarna är skickliga på att bemöta varje kund på ett varmt och välkomnande sätt. Samtidigt befinner de sig i ett stort kunskapsmässigt övertag när det gäller förhandling av lånevillkor om du som kund inte har någon inblick i vilka räntor du kan få från andra långivare.

Med hjälp av en låneförmedlare får du enkelt koll på hur låg ränta du kan få från flertalet banker och långivare. Detta gör det betydligt lättare för dig att avgöra vad som faktiskt är en bra eller dålig ränta. Dessutom slipper du förhandla direkt med bankerna eftersom de konkurrensutsätts pressas räntorna redan.

4. Låneförmedlaren stävjar svensk skuldsättning

Sammantaget stärker de punkter vi hittills gått igenom svenskarnas privatekonomi. Mer pengar stannar hos konsumenten istället för att gå till bankerna i form av ränta. En mer hållbar ekonomisk situation minskar stress och förbättrar livskvalitén. Det kan låta överdrivet men det är sant.

Vi på Advisa har tagit detta ett steg längre och har under åren hjälpt många som befunnit sig i tuffa ekonomiska situationer. Dels har vi hjälpt många att samla sina lån och på så vis sänka sina månadskostnader, för att få ordning och kontroll på privatekonomin. Men vi har även hjälpt kunder som kämpat med ekonomisk ångest eller fastnat i ett shoppingberoende. Här kan du läsa mer om Estelle, en av dem vi hjälpt ut ur shoppingberoendet!

5. Låneförmedlingen motverkar en konservativ, oligopoldriven marknad och innoverar finansbranschen

I och med att privatpersoner nu enkelt kan jämföra många banker och långivares erbjudanden samtidigt, så blir det svårare för storbankerna att konkurrera ut mindre långivare. Detta bidrar till ökad konkurrens inom finansbranschen vilket driver utvecklingen framåt.

Den långivare som är bäst för kunden är den som får kunden, vilket inte alltid har varit fallet tidigare. Detta gör det lättare för mindre aktörer på marknaden att bedriva verksamhet och svårare för de större bankerna att utnyttja kunden genom onödigt höga räntor.

Att låneförmedlingstjänsterna fortsätter digitaliseras gör även att långivarna behöver följa med i den utvecklingen. En ny snabbare, tryggare och enklare finansbransch har redan börjat tagit form.

Så när du väljer att jämföra lån tänk på att du inte bara ökar chanserna att förbättra din egen privatekonomi utan att du även stödjer en tjänst som bidrar till ett bättre ekonomiskt klimat i landet.

Advisa har sedan 2011 och fram till skrivande stund hjälpt över 250 000 svenskar att se över sina lån.

 

Se hur du snabbt och kostnadsfritt kan jämföra lån nedan!

 

Jag vill jämföra lån nu!

 

Av: Josef Rantamäki

banner
Dela

Lämna ett svar