Söka lån – Så söker du lån på bäst sätt

laneformedlare-jamfor-lan

Att söka ett nytt lån kan kännas krångligt och det är lätt att man av vana vänder sig till sin traditionella storbank direkt. För många av oss är det inga konstigheter att använda siter som Prisjakt och Pricerunner när vi ska köpa en ny TV eller boka en flygbiljett för att jämföra priser. Men trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det inte alla som jämför lånevillkor innan de söker lån.

Genom en låneförmedlare kan du enkelt och smidigt jämföra lån och amorteringsvillkor. Låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar själv utan förmedlar kontakten mellan låntagare och långivare. Nedan går vi igenom 7 anledningar till varför det är bra för dig som tittar på att ta ett lån att ansöka genom en låneförmedlare.

(mer…)

Skuldfinansiering – vägen till ekonomisk stabilitet

Ungt par som går igenom sin ekonomi med bekymrade miner

Skuldsaldo, betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden är en mardröm när du vill försöka få ordning på ekonomin och tillvaron. Att bankerna inte vill låna dig pengar är en sak, men det blir också svårare att få en hyresrätt, teckna abonnemang och leva ett vanligt vardagsliv. Lyckligtvis finns det alltid en väg ut, eller till och med flera. Skuldfinansiering kan nämligen se ut på lite olika sätt. (mer…)

Låna till renovering

Par planerar renovering. ritningar, färgkartor, miniräknare.

Ett renoveringslån är många gånger en bra investering, då även små åtgärder kan öka värdet på din bostad rejält. De tre vanligaste sätten att finansiera en renovering är privatlån, byggnadskreditiv och utökat bolån. Här tittar vi närmare på för- och nackdelarna med respektive låneform.

(mer…)

Pensionsspara – varför det är viktigare än någonsin

Glad man framför laptop

Dagen då man slutar arbeta kan det komma som en smärre chock för många hur månadsinkomsten drastiskt minskas. Det är ingen hemlighet att det kan bli tufft ekonomiskt som pensionär om man inte har sparat på egen hand under arbetslivet. Dessutom har man den senaste tiden sett en nedåtgående trend för pensioner – ju mer befolkningen växer och desto äldre vi blir, desto mer kostar det staten. För många yrkesgrupper har detta betytt en märkbar sänkning av pensionen. Därför är det viktigare än någonsin att ha koll på sina valmöjligheter när det kommer till pensionssparandet, och hur man kan på bästa sätt kan se till att ekonomin inte blir ett problem när man slutar arbeta. Det behöver inte vara svårt – börja med att vara informerad!

(mer…)