Vill du låna med betalningsanmärkning? – Såhär förbättrar du din ekonomi!

Ung affärskvinna som ser lättad ut

Från pengaslarv till den klassiska lyxfällan – betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kan drabba den bäste och är inget att skämmas för. Den snabbaste vägen ut är att med beprövade metoder ta ett järngrepp om ekonomin. Ju förr desto bättre. Att ta ett samlingslån och lösa dyra skulder är bara ett av alla knep och kräver i vissa fall att andra åtgärder först tagits. I den här artikeln bjuder vi på hela 10 tips som kan förbättra din ekonomiska situation om du dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar. (mer…)

Deklaration – 18 avdrag du inte vill missa

Illustration av man som förklarar avdrag

Det här med deklaration och avdrag är ett ständigt återkommande ämne varje vår. För många går mycket på automatik och den tryckta informationen i deklarationen behövs bara dubbelkollas, men det är inte omöjligt att det finns ett antal avdragsgilla kostnader där ute som du inte vet om. I den här guiden listar vi 18 avdrag du inte får missa – kanske hittar du något som kan spara dig pengar vid nästa självdeklaration. (mer…)

Räntor – Skillnader på bankräntor för olika lån

miniräknare som används

Vad ett lån egentligen kostar dig beror till stor del på vilken ränta du får. Generellt är räntesatserna höga för mindre lån utan säkerhet och låga för större lån med säkerhet. Men även din ekonomiska status spelar in. Räntor sätts nämligen individuellt efter kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Här följer en summering av olika typer av lån och räntesatser. Notera att dessa räntenivåer endast är uppskattningar baserat på vår egen erfarenhet som låneförmedlare. (mer…)

Jämför räntor – 7 anledningar att göra en lånejämförelse

Ett par som spar pengar på lån

Om du har lån eller funderar på att ta ett så måste du först och främst vara medveten om hur en bankränta sätts. Det många inte vet är att varje bank riktar sig mot olika typer av kunder, bland annat eftersom deras riskbedömningar ser olika ut, vilket delvis är en följd av att alla banker affärsmässigt inte kan konkurrera om samma sorts kunder.
(mer…)

Julbelysning – Bländande spar & fyndtips från experten

julbelysning och dekorationer

När du väl har gjort dina inköp och packat in alla julklappar så ska du försöka hitta rätt känsla i ditt hem. Rätt känsla får du genom att ta på dig bekväma och sköna kläder, värma lite god glögg, äta några pepparkakor, njuta av några klementiner och spela lite lugn stämningsfull musik på låg volym. Framförallt får du inte glömma att tända din julbelysning både ute och inne, för du har väl tänkt på julbelysningen? Här går Kim Borg, från lampan.se igenom sina bästa tips! (mer…)