God jul och ett skuldfritt nytt år!

Cozy socks

Visste ni att var fjärde känner sig pressad att handla julklappar man inte har råd med och att lika många oroar sig för att ha råd med årets julklappsshopping?

För att ha råd med julklapparna lockas många av att köpa paketen på ”räntefria avbetalningar”. Problemet med dessa är att de ofta har dyra dolda avi-avgifter och uppläggningsavgifter som gör att totalkostnaden för lånet blir dyrt. Det är samma som att låna pengar till hög ränta. En TV för 2000 kr kan till exempel med en ”räntefri avbetalning” i slutändan kosta 2700 – eller ännu mer om inte betalar tillbaka i tid. Med ränta på ränta så kanske du till slut skulle ha kunnat köpa en bil istället för den där dumma TV:n. Låt inte jättarna kalasa på dina pengar!

Vad ska man då tänka på under julhandeln? Bäst är ju att köpa allt kontant, det är alltid bäst. Om man ändå vill köpa julklappar på avbetalning, se då till att läsa det finstilta då det nästa alltid finns dolda avi-avgifter och dyra förseningsavgifter i avtalet. Att inte handla lika dyra julklappar och tillsammans sätta ett maxtak på julklapparna är ett annat sätt att minska julhetsen. Vi på Advisa hoppas därför att vi med vår kampanj #Hundraklappen inspirerat i alla fall några svenskar till att inte låna under julen. Då kan man starta det nya året utan tråkiga avbetalningar och skulder.

God jul och gott nytt år önskar vi på Advisa!

banner
Dela

Lämna ett svar