För vems skull renoverar du?

renovera hemma

Här i veckan läste jag i tidningen om en intressant undersökning i DN Ekonomi som visar att renoveringar av hemmet är beroendeframkallande. Har man väl börjat renovera är det svårt att sluta säger fyra av tio svenskar. Visst vill man bo i ett fint hem, men ofta ses bostaden som en statussymbol och läggs glatt upp på sociala medier. Min automatiska fråga blir därför, för vems skull renoverar man egentligen?

En vanlig anledning till att våra kunder över tid har samlat på sig olika lån och krediter är att de först köpt en bil, sedan renoverat köket, senare kommit på att de också behöver renovera badrummet och därefter även terrassen. Just därför tycker jag att den här undersökningen är intressant eftersom den faktiskt bekräftar ett beteende vi anat finns genom att prata med kunder varje dag. Visst tycker många att det är kul att ha ett fint hem, men det är inte så många som tycker att det är roligt att ha flera lån släpandes efter sig. Därför kan det vara bra att ta en funderare kring varför man faktiskt vill renovera hemmet. Är det för att du tycker det är ett roligt projekt? Är det för att du på riktigt blir en gladare människa av att ha det fint omkring dig? Eller är det för att du känner att du ”borde” byta ut kaklet i köket? Och tycker du det nya hemmet är värt att sätta sig i skuld för?

Dessa frågor kan vara värda att fundera kring vilket köp det än gäller. Oavsett så är det bra att tänka på vad som får just dig att må bra på riktigt – och inte vad som gör att det ser ut som att du har det bra.

banner
Dela

Lämna ett svar