Fler föredrar internettjänster framför bankkontor

Länge har bilden av kontakten med banken sett likadan ut; ett krångligt och tidskrävande besök till ett fysiskt bankkontor för att få hjälp med det man behöver. Men nu visar flertal undersökningar att svenskar alltmer föredrar att sköta sina bankärenden via internettjänster istället för att besöka bankkontor.

dator man som håller i telefon bankjänster i moln

Den digitala omställningen visar sig nu även allt mer i svenskars inställning till banker och dess tjänster. Alltfler föredrar digitala internettjänster framför de traditionella bankkontoren. I en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Svea Ekonomi uppger 23% av de tillfrågade att de föredrar en internetbank istället för ett fysiskt bankkontor.

Mer om internettjänster för din privatekonomi

I Advisas interna undersökning har vi tagit del av liknande inställningar till bank- och finanstjänster. Bland annat har endast 17% valt att samla sina lån hos en traditionellt bank på grund av att banken erbjuder bra digitala tjänster. Dessutom har de allra flesta som samlat lån, 60% av de tillfrågade, valt att samla sina lån via en låneförmedlare.

Låneförmedlare är en del av den nya digitala utvecklingen inom privatekonomiska tjänster. Med hjälp av en låneförmedlare behöver du inte längre besöka ett bankkontor för hitta lån. Istället kan du enkelt och bekvämt ansöka om lån online. När du väljer att jämföra lån via Advisa låter du upp till 30 långivare konkurrera om dig som kund, vilket innebär att räntan för ditt lån pressas ned och du ökar möjligheterna att hitta det bästa lånet för dig. Dessutom får du svar redan inom några minuter.

Varför låneförmedlare?

Att jämföra lån är i princip omöjligt att göra på egen hand. Det beror på att om du själv skulle besöka olika banker skulle varje bank ta en egen kreditupplysning på dig. Flera kreditupplysningar sänker din kreditvärdighet och en sänkt kreditvärdighet leder till att dina chanser till en bra och låg ränta försämras. När du jämför lån via en låneförmedlare som Advisa låter du alla våra långivare dela på en och samma kreditupplysning. Med andra ord kan du jämföra lån med en minimal påverkan på din kreditvärdighet – därmed ökar chanserna att hitta ett lån med låg ränta.

Egentligen är det inte konstigare än att du jämför hotell och flyg via jämförelsetjänster innan du bokar din resa. Olika banker vänder sig till olika typer av kunder, därför kommer inte bank A och B ge dig samma erbjudande. På samma sätt som du inte vill betala överpris för flygbiljetten vill du inte missa möjligheten att jämföra lån och hitta det bästa  erbjudandet för dig.

Gå vidare för att jämföra lån redan idag!

 

Källor: 

https://www.expressen.se/dinapengar/var-fjarde-svensk-slopa-bankkontoren/

banner
Dela

Lämna ett svar