Fler får upp ögonen för högräntekonton!

spaning

Storbankernas låga räntor på sina sparkonton har fått allt mer uppmärksamhet i media och i kampanjer. Bland annat SBAB har uppmärksammat ämnet genom reklam där budskapet kretsat kring hur mycket pengar som svenskarna ger bort till bankerna i onödan. Det verkar som att allt fler får upp ögonen för ämnet och ifrågasätter varför de har sina flitigt intjänade pengar på ett sparkonto med nästan ingen avkastning alls.

Enligt Finansportalen ligger genomsnittsräntan på ett obundet konto hos storbankerna på 0,16 procent. Motsvarande siffra hos de mindre finansinstituten med de bästa räntorna ligger på 2,35 procent. Om du har, exempelvis, 100 000 kronor på ditt konto motsvarar det 2350 – 160 = 2190 kronor som du helt enkelt ger bort till banken i onödan. Det är ingen månadslön – men en helt okej timlön med tanke på att det bara tar några minuter att byta konto online. Ett ganska hett spara pengar tips med andra ord.

Som tur är verkar det som fler börjar inse detta. Förra året ökade svenskarnas sparande med 6 procent enligt SBAB. Bara 38 procent av detta hamnade hos storbankerna. Med tanke på bankernas utdelningsfest de senaste dagarna så verkar det ju knappast gå någon nöd på storbankerna heller.

Istället för att tänka ”jag gör det imorgon” slå ett slag, jämför ränta och byt sparkonto redan nu. ”Plötsligt händer det” – och tänk så skönt det kommer kännas efteråt att veta att du har en bra ränta.

banner
Dela

Lämna ett svar