En utsträckt hand räcker långt – Hand in Hand Sweden

Kvinna som handinhand.nu hjälpt

10 miljoner utsatta människor i Indien, Afrika och Afghanistan har fått ökad livskvalitet med stöd av välgörenhetsorganisationen Hand in Hand Sweden. Ett imponerande resultat som Advisa nu hjälper till att förbättra ytterligare.

I linje med vår ambition att förbättra människors liv och privatekonomi väljer Advisa att stödja välgörenhetsorganisationen Hand in Hand Sweden. Organisationen erbjuder ”hjälp till självhjälp” i form av yrkesträning och utbildning i entreprenörskap där det behövs som allra mest.

Deras insats för kvinnor, barn och andra utsatta grupper i Indien, Afrika och Afghanistan har gjort enorm skillnad under de senaste tio åren. Tack vare Hand in Hands självhjälpsgrupper har omkring 10 miljoner människor till dags dato fått förbättrade livsvillkor och nya möjligheter. En siffra som ständigt växer, bland annat genom stöd från privata donatorer och företag som Advisa.

– Det känns kul och viktigt för oss att kunna bidra till en bättre situation för människor utöver vår verksamhet i Sverige. Hand in Hand Sweden ligger oss varmt om hjärtat med tanke på att de också hjälper människor förbättra sin tillvaro genom utbildning som ger förbättrad privatekonomi, säger Fredrik Lundahl, VD på Advisa.

Företagande som ger ringar på vattnet

Hand in Hand Sweden lägger stort fokus på kvinnligt företagande och exemplen på lyckade satsningar är många. I Kenya, där 40 % av invånarna saknar tillgång till rent vatten, har 20 kvinnliga entreprenörer – alla utbildade av Hand in Hand – köpt en vattentank för att öka livskvaliteten i lokalsamhället. Deras insats är ovärderlig och dessutom går de med vinst, vilket också fått många andra att se möjligheterna till ett bättre liv.

– Genom sin utbildning och erfarenhet av att starta eget får dessa nya entreprenörer mer pengar till familjen, ett starkt självförtroende och positiv framtidssyn – en stärkande utveckling som är bestående, förklarar Marianne Lindahl på Hand in Hand Sweden.

Organisationen arbetar långsiktigt med en rad stora projekt, allt från att stärka marginaliserade och fattiga människor i Indien till att skapa barnvänliga byar och ge arbetslösa ungdomar i Afrika bättre förutsättningar att förändra sin situation. Viktiga och svåra insatser som kräver mycket resurser.

– Vi söker ständigt efter företag och personer som vill hjälpa oss finansiellt med vårt arbete för utsatta människor. Vi har hittills bidragit till att skapa mer än 2 miljoner jobb och Advisa hjälper oss att fortsätta bekämpa fattigdom genom sitt stöd, utvecklar Marianne.

Att göra skillnad är lättare än man kan tro

En stor del av organisationens resurser består av donationer från företag, men även privatpersoner kan göra stor skillnad med små medel. Du kan exempelvis bli månadsgivare eller skänka en engångssumma på 900 kronor, vilket räcker för att en utsatt kvinna ska kunna utbilda sig, starta företag och lyfta sin familj ur fattigdom. Och pengarna hamnar verkligen där de ska.

– Som utvecklingsorganisation söker vi kombinera det bästa från näringslivet med det bästa från utvecklingsarbete i fattiga länder. Det innebär bland annat att vi ställer höga krav på uppföljning av våra projekt. Vi arbetar bara med lokal personal i verksamhetsländerna och håller administrativa kostnader verkligt låga. 90 % av pengarna som kommer in till organisationen går direkt till projekten, avslutar Marianne.

 

Vill ditt företag vara med och hjälpa Hand in Hand Sweden att hjälpa?

Är du intresserad av att lära dig mer om organisationens olika projekt och insatser?

Besök handinhand.nu och gör en investering som inte kan mätas i pengar.

banner
Dela

Lämna ett svar