Dina redan betalda krediter kan sabba din kredit-diet

krediter

Trots att du redan betalat tillbaka avbetalningsköp och krediter kan de ligga kvar registrerade på dig som outnyttjade krediter hos UC. Det gör att när du ansöker om lån så ligger dessa och spökar i din kreditupplysning. Många sådana avbetalningsköp och krediter, trots att du redan betalat tillbaka dem, kan göra att långivaren blir bortskrämd när du vill ta lån. Eller att du får en alldeles för hög ränta som du själv blir skrämd av.

Alltså kan det vara så att du tror att du är duktig och betalar tillbaka alla dina krediter, men i långivarens ögon gör det ingen skillnad. Det är ju ungefär som att tro att man stoppar i sig de mest hälsosamma flingorna som går att hitta på marknaden och sedan få veta att de innehåller hälften socker. Inte så roligt med andra ord. Då hade i alla fall jag hellre slösat den sockerbomben på att stoppa i mig riktiga kakor.

Vad kan man då göra för att få koll på vilka krediter som står på en själv? På samma sätt som du kan få koll på vad du stoppar i dig genom att kolla näringsinnehållet på baksidan av flingpaketet kan du begära ett utdrag från UC via minuc.se. Då ser du vilka krediter som står registrerade på dig. Har du outnyttjade krediter som står på dig är det bara att sätta igång ett smärre telefonmaraton genom att ringa runt till alla företag och säga upp dina krediter. Är ni två som står på krediterna kan ni göra det till en rolig tävling om vem som hinner ringa flest på kortast tid. Vinnaren får en trevlig hemlagad middag för att fira ert nya kredithälsosamma liv. Eller vad ni nu själva kommer fram till är bästa moroten för just er.

 

banner
Dela

Lämna ett svar