Det händer saker på bankmarknaden!

I mitt senaste blogginlägg ”Tandläkaren mer poppis än bankerna” skrev jag om en undersökning som visar att storbankerna tappar i popularitet och att framtidens sätt att hantera pengar kommer se helt annorlunda ut. Det gör att allt fler banker tvingas tänka om och anpassa sig mer efter kunderna för att överleva. Och det roliga är att det inte dröjde lång tid innan jag såg ett tecken på detta redan håller på att hända i tidningen idag!

Idag är det ju allmänt känt att man måste pruta och förhandla med banken för att få en konkurrenskraftig ränta. Det är det många som är irriterade över. Det gör hela processen krånglig och då är det inte konstigt att många sitter på en för hög ränta. Därför väljer Skandiabanken att lansera en helt ny prismodell där kunden ska få full insyn i varför de får en viss ränta. Kunden ska alltså kunna se vilka rabatter som ges till olika kunder och varför. Det betyder att samma typ av kunder kommer automatiskt att bli erbjudna samma aktuella räntor. Man ska alltså enkelt och snabbt kunna ta reda på vilken den bästa räntan är som man kan få hos dem. Det här betyder också att deras nuvarande kunder kommer att få ungefär dubbelt så mycket rabatt. Har du Skandiabanken kan det alltså vara så att du kommer få en liten trevlig ränteminskning snart!

Det ska bli spännande att se vad som händer på bankmarknaden de närmsta åren. Ju fler konsumenter vi är som jämför ränta, och efterfrågar att kunna göra det enkelt, desto mer press sätter vi på bankerna att anpassa sig. Tillsammans ökar vi våra chanser att kunna få det absolut billigaste lånet. Och därmed kunna lägga mer pengar på roligare saker här i livet.

banner
Dela

Lämna ett svar