Det blir billigare utan bankens rabatter

samla lån

”Lägg inte alla ägg i samma korg” är ett välkänt uttryck som appliceras väl i många situationer, inte minst när det kommer till ekonomi. Vanligtvis används det som ett ordspråk för när man sprider ut risken för att inte förlora hela sin satsning om turen går åt fel håll.

Ett annat scenario som inte handlar om risk och där uttrycket lämpar sig bättre än vad man tror, är vart man placerar sina bankärenden. Det är ett vanligt missförstånd att man tror att man får bättre villkor om man samlar alla sina bankärenden på en och samma bank.
Så är tyvärr inte alltid fallet! I alla fall inte om man ska tro Claes Hemberg (sparekonom på Avanza Bank) som i Dagens Industri säger att:

”Bankerna säger att du ska bli helkund för att få den lägsta räntan, lyssna inte på det! Om du stoppar in både ditt bolån, och din hemförsäkring, och barnets sparande och annat i samma bank, så blir det ingen bra affär för dig.”

Med andra ord är det banken, och inte du, som tjänar på ditt “exklusiva helkundserbjudande”. Banken tjänar på att du blir kund hos dem och därför ska du stå på dig vid förhandlingarna. Våga utmana banken och luras inte in i “förmånliga” paketerbjudanden. Genom att jämföra varje produkt för sig kan du spara mycket pengar.

Här är exempel på fem tjänster som du kan spara pengar på genom att jämföra först:

  1. Sparande (även aktier, fonder m.fl.)
  2. Lån
  3. Försäkringar
  4. El
  5. Telekommunikation (TV/Bredband/Mobiltelefon)

Har du några egna tips på produkter eller tjänster som man kan spara mycket pengar på att jämföra? Skriv gärna dessa i kommentarsfältet nedan.

banner
Dela

Lämna ett svar