Budgetsemester? 7 smarta knep som ger dig mer semester för pengarna

strand

Snart kommer den efterlängtade semestern och i glada tider som dessa tenderar vi att vilja unna oss lite extra. Och självklart ska vi unna oss saker (om vi har råd och inte behöver ta lån till det så klart), men det finns ingen ju ingen anledning att slänga bort pengar på sådant som man ändå inte märker någon skillnad av eller hur?

Därför har jag listat sju snabba spara pengar tips för en billigare semester:

  • Res rätt tidpunkt. Har du möjlighet att resa när inte alla andra går på semester är chansen att du hittar en billig resa betydligt större. Kan du tänka dig att resa i slutet av augusti eller i slutet av maj istället så borde du kunna få betydligt mer semester för pengarna.
  • Titta inte blint på jämförelsesajterna. Självklart är det bra att titta på jämförelsesajterna men ofta kan man hitta billigare erbjudanden direkt på flygbolagens egna hemsidor. Innan du bokar kan det därför vara värt att titta en extra gång på flygbolagets egen hemsida.
  • Leta flygbiljetter i olika webbläsare och även i ett inkognitofönster. Hur flygbolagen sätter sina priser är en hel vetenskap i sig, men det jag vet är att det kan löna sig att jämföra priser i både olika webbläsare och i ett inkognitofönster (ett internetfönster som man öppnar om man inte vill att internethistoriken ska sparas) eftersom flygpriser kan bero på din tidigare internethistorik.
  • Hyr ut ditt boende när du är borta. Om den stor tom när du är borta gör den ju ändå ingen nytta, eller hur?
  • Luras inte till att köpa onödiga reseförsäkringar. Ofta är du försäkrad både via ditt betalkort och via din hemförsäkring. Läs på vad som står i dina avtal så undviker du att betala för försäkringar du inte behöver.
  • Kolla upp avgifter på ditt betalkort. Ibland kan det vara dyrt att ta ut pengar i bankomaten utomlands och ofta läggs det på en avgift varje gång du betalar med kortet. Ser du till att se efter vad som gäller i förväg slipper du chockavgifter.

Har ni några fler smarta tips att dela med er av? Kommentera gärna i fältet nedan!

banner
Dela

Lämna ett svar