Advisa dev. meetup

Fyra kollegor spelar foosball.

I förra veckan hade vi på Advisa den stora glädjen att tillsammans med meetup sthlm.js anordna en träff för 90 utvecklare på vårt kontor i Stockholm. Det blev en mycket lyckad kväll med såväl inspirerande föreläsningar, scooter-race genom kontorslandskapet och härligt häng!

JavaScript goes international & the Engineer in the room!

Advisas talangfulla frontendutvecklare Alexander Teglund höll en föreläsning på temat “Internationalization with JavaScript”. Eftersom vi på Advisa är på en resa att lansera vår produkt i flera länder ligger detta ämne oss särskilt varmt om hjärtat. Internationalisering medför många utmaningar, allt från pluralisering till höger-till-vänster-språk. JavaScript har nyligen introducerat verktyg som förenklar flera olika moment vid internationalisering. Alexander tog oss igenom dessa utmaningar, potentiella lösningar samt vad framtiden har att komma med gällande ännu fler verktyg som underlättar utvecklingen av en hemsida som stödjer många språk, länder samt kulturella och juridiska variationer.

Bakgrund bild på jordklotet tagen från rymden, där länderna är upplysta i natten.

Iris Schaffer från Spotify pratade om vikten av behålla utvecklaren i rummet! Hur kan företag bli bättre på att inkludera utvecklare tidigt i planeringen och designen? Men framförallt tog Iris upp vilka fördelar detta innebär i form av förståelse, effektivt arbete samt ett bättre slutresultat i sett till användarorienterade hemsidor och mjukvaror.

Scooter-race

Utöver att fylla på inspirationsdepåerna med föreläsningar hade vi också mycket roligt! Kvällen till ära anordnade vi ett scooter-race med Advisas alldeles egna el-scootrar. Med en fartfylld bana genom kontoret blev det en jämn tävling där vinnaren var knappa 2,39 sekunder före silvermedaljören. Utöver scooter-race har vi på Advisa ett alldeles särskilt intresse för pingis och denna kväll var inget undantag – pingismatcher, biljardspel och foosball blandades med god mat i form av veganska crêpes.

Advisa logo och fyra elscootrar.

Till alla som valde att spendera kvällen tillsammans med oss vill vi rikta ett stort tack! Till dig som inte kunde vara med denna gången – håll utkik, vi har fler meet-ups inplanerade.

Älskar du också pingis eller är du bara intresserad av bli en del av vårt gäng på Advisa? Just nu söker vi följande roller:

Engineering Manager

Scrum Master & Front-end developer

Front-end developer

Back-end developer

banner
Dela

Lämna ett svar