Advisa är ett av Sveriges Gasellföretag

Dagens industri kartlägger Sveriges mest framgångsrika företag och delar varje år ut priset DI Gasell till de som är snabbast växande. Advisa har fått utmärkelsen Gasell 2019 genom att uppfylla 7 kriterier som färre än 1% av Sveriges aktiebolag lyckas med.

För att utses till Gasellföretag av Di måste bolaget uppfylla 7 kriterier:

  •  en omsättning på över 10 miljoner kronor
  • minst tio anställda.
  •  minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret.
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  •  kunna visa på en sund verksamhet
  •  uppnå̊ en organisk tillväxt utan inblandning av uppköp eller fusioner

– ​Vi är glada och oerhört stolta över att vi är ett av Sveriges Gasellföretag, säger Anders Borg Sundgren som är bolagets VD. Jag ser utmärkelsen som ett kvitto på att teamets imponerande arbete uppskattas även utanför bolagets väggar. Advisa har tagit, och fortsätter att ta, väldigt stora kliv som bolag. Vi ser fram emot att fortsatt kunna erbjuda en bättre lånesituation till ännu fler kunder, fortsätter Anders.

Historian om Di Gasell

Begreppet Gasell myntades av amerikanen David Birch på 80-talet. Begreppet innefattar mindre och snabbväxande företag som Birch ansåg skapar flest jobb. I Sverige uppmärksammade affärstidningen Dagens industri behovet av tillväxt där svenska entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Behovet blev uppkomsten till verksamheten Di Gasell. Varje höst listas årets Gaseller, snabbväxande företag som uppfyller de sju kriterierna, som tävlar i tillväxt. Priser delas sedan ut till Gasellvinnarna i varje län under Gasellfester som anordnas varje år i oktober och november. Under den avslutande Gasellgalan i Stockholm utses sedan vinnarnas vinnare: Supergasellen. Di Gasell är en av landets viktigaste mötesplatser för företagsledare och företagare vars mål är att växa med sina företag.

Källor:

https://gasell.di.se/om-di-gasell/

banner
Dela

Lämna ett svar