7 bra anledningar att söka lån genom en låneförmedlare

laneformedlare-jamfor-lan

Många av oss lägger åtskilliga timmar på siter som Prisjakt och Pricerunner på att jämföra pris när vi ska köpa en ny TV eller boka en flygbiljett. Men trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det få som jämför villkor innan de skriver på lånepapprena.

Vad beror det på? Det finns säkert lika många anledningar som det finns individer, men på Advisa har vi sett två huvudsakliga skäl:

– Vissa vet inte att prisskillnaden på samma lån mellan olika banker och långivare är stora. Men det är de – för exakt samma lån kan man få allt från 3,5% till 20-25% beroende på vilken bank man råkar gå till. Som konsument är det viktigt att påminna sig själv att pengar är pengar oavsett vilken bank pengarna kommer ifrån. Det viktiga alltid är räntan och villkoren.

– Andra orkar inte ta sig tiden att gå runt till en massa olika banker och långivare, och vet inte att det finns ett enkelt och snabbt sätt att jämföra flera olika lån: att söka genom en låneförmedlare.

Nedan går vi igenom 7 anledningar till varför det är bra för den som tittar på att låna att ansöka genom en låneförmedlare.

1) Erbjudanden från flera långivare samtidigt

Om du söker lån hos en bank får du naturligtvis bara svar från den banken. Men om du söker lån genom en låneförmedlare (som Advisa) får du svar från flera banker och långivare. De flesta större låneförmedlare samarbetar med ett 20-tal eller fler banker och långivare, så du kan känna dig trygg att du får en bra överblick av vad som är den bästa räntan du kan då.

2) Ökad chans att få låna

Alla banker och långivare bedömer kreditvärdighet på olika sätt. Det innebär att de ofta sätter olika ränta för en och samma person. Det betyder också att en bank kanske inte ger dig ett lån över huvud taget, medan en annan gör det.

Om du går till bara en bank finns en risk att de inte ens beviljar ditt lån. Om du söker genom en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och långivare ökar du chansen att ditt lån blir beviljat.

3) Bevarad kreditvärdighet

Visst kan du själv gå runt och söka lån hos flera banker, även om det tar tid. Problemet är att varje bank kommer att göra en kreditupplysning på dig. Ju fler kreditupplysningar du har desto sämre blir din kreditvärdighet, och desto sämre villkor kommer du att få.

De flesta låneförmedlare erbjuder en lösning där du får svar från flera banker och långivare på endast en kreditupplysning. Du behöver då inte oroa dig på samma sätt för din kreditvärdighet, och bankerna kan bedöma din ansökan på lika villkor.

4) Få hjälp att samla befintliga lån

Många låneförmedlare hjälper dig att ta med dina befintliga lån (om du har några) när du söker ett nytt lån.

Det betyder att du slår ihop ditt nya lån med dina befintliga lån och krediter (blancolån, billån, avbetalningsköp, kreditkortsskulder, sms-lån osv) och söker lån på det totala sammanslagna beloppet. Att samla sina lån gör ofta att du kommer ner i ränta – dels för att banker beviljar lägre räntor på högre belopp, dels för att det förbättrar din kreditvärdighet att ha alla din lån på ett ställe.

Såhär gick det till när Anna samlade sina lån genom Advisa:

5) Trygghet

Även om banker är kända för att ha hög säkerhet ligger många låneförmedlare inte långt efter. De tillämpar hög standard vad gäller ex behandling av personuppgifter.

6) Det är helt gratis

Till skillnad från vad många tror är det helt gratis att söka lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren får i regel betalt av den bank eller långivare som vinner kunden. Banken/långivaren behöver inte själv lägga en massa pengar på marknadsföring och får en ny glad kund; och låneförmedlaren kan erbjuda en tjänst som är helt gratis för slutkunden/låntagaren.

7) Personlig service

De flesta banker och långivare är inte kända för att behandla sina kunder väl. Många låneförmedlare har däremot satsat på just det. Och det är kanske inte så konstigt – eftersom de bara får betalt när de skickar en ny glad kund till banken ställer det höga krav på att erbjuda bra och personlig service, och att verkligen hjälpa kunden.

Nu vet ni förhoppningsvis lite bättre vad fördelarna är med att söka lån genom en låneförmedlare är.

Se mer om hur det går till att jämföra lån hos oss på Advisa!

Lycka till!

banner
Dela

Kommentera