5 sätt att hitta billiga solresor och möjligtvis spara tusenlappar

Glad familj på solsemester

Sugen på att fly till solen när frosten biter? Du är inte ensam. Magdalena Öhrn på Ving ger dig bästa tipsen för att undvika både överpriser och turistinvasion.

Vi svenskar älskar att resa och när kylan kommer väljer många att fly till varmare breddgrader. Under storhelgerna kan priserna lätt rusa iväg och den som planerar nyår i Thailand får räkna med att hosta upp en bra slant. Men med viss flexibilitet kan du faktiskt få en drömsemester för en spottstyver. Respriserna påverkas av många olika externa faktorer, exempelvis valutakurser, konjunkturläge, resmålets attraktionskraft, vädret på hemmaplan och resebolagens kostader för flyg och hotell. Advisa har talat med Magdalena Öhrn på Ving som ger oss sina bästa tips för en billigare solresa:

1. Res på datum utanför skolloven

Undvik de veckor då efterfrågan är som störst.

2. Kolla efter resor från slutet av november fram till Lucia

Då brukar priserna dala. Julen närmar sig och folk har mycket annat att stå i både privat och på jobbet.

3. Titta efter det som resebolaget som har många destinationer

I Vings fall handlar det främst om resor till Kanarieöarna, som är vår största destination. Har du lite is i magen kan du vänta till strax innan avresa och få ett riktigt bra pris, men då finns också risken att du inte får exakt det hotell du vill ha.

4. Res under sommarmånaderna

Solresor är populära även under de varmare månaderna i Sverige. Månadsskiftet maj/juni och fram till att skolan slutar är ett hett tips. Alla är fullt upptagna med skolavslutningar, student, bröllop, etc. Dessutom är detta enligt många den vackraste tiden på året i Sverige. Väntar du istället till högsäsongen och sommarlovet kommer priserna också vara lite högre.

5. Spara pengar rätt!

För de som vill spara ihop till sin semester finns ett knep få använder sig av.  Det är att samla sina gamla lån, kreditskulder och avbetalningar i ett och samma privatlån.

Jämför vi snittkostnaden (räntan) för ett vanligt privatlån med kreditkort och avbetalningar blir det tydligt vilket alternativ som är billigast. I analysen utgår vi från snitträntor erbjudna från samtliga låneinstitut som Advisa samarbetar med:

  • Kreditkort 15,68% ränta
  • Avbetalningar 18,42% ränta
  • Privatlån 7,52% ränta

Kom ihåg att räntan som banken erbjuder dig beror på hur just den banken/långivaren bedömer din kreditvärdighet. Olika banker riktar sig även mot olika typer av kunder. Därför skiljer sig räntor mellan olika personer och olika banker.

Jämför alltid!

Vill du ta ett privatlån bör du därför jämföra räntor. Jämför räntor genom att skicka in en ansökan här. Det är helt kostnadsfritt och ingenting du binder dig till.

Det är värt att ha i åtanke att summorna för privatlån ofta är större än kreditkort och avbetalningar vilket bidrar till lägre ränta. Men detta behöver inte vara ett hinder för att få hjälp med lägre summor!

Att samla lånen ger dig även en förbättrad kreditvärdighet och lyckas du inte sänka räntan tillräckligt för att finansiera din semester kan du passa på att öka summan något för lånet och på så vis få lägsta möjliga ränta även för det beloppet.

Var ansvarsfull med din ekonomi. Undvik onödiga lån och onödigt höga lånekostnader!

Av: Kasper Sperber

banner
Dela

Lämna ett svar