4 tips för hur du planerar din ekonomi

Havet

I vanlig ordning så fortsätter jag med ett motiverande ordspråk för att inspirera er läsare till en bättre privatekonomi.

Oavsett vad i din ekonomi du vill förändra så är det lätt att känna sig överrumplad över av ett nytt projekt. Då kommer ett ordspråk som detta väl till hands:

Du kan inte ta dig an havet före sjön

Min tolkning av detta är att man måste börja någonstans och inte förrän du betat av de grundläggande bitarna så kan du åstadkomma det önskade resultatet. När det kommer till privatekonomi och finansiella tjänster överlag så är det lätt att känna sig vilsen och bli handlingsförlamad p.g.a. rädslan för att misslyckas.

Oavsett om det gäller att låna pengar, göra en hushållsbudget eller teckna nya försäkringar så är ett gott tips att bara börja. Här är 4 tips på hur du kan gå tillväga:

  1. Gör ett utkast utifrån den informationen du redan kan
  2. Gör research och fyll på med kompletterande information
  3. Be en vän eller partner att titta på din plan och förklara hur du har tänkt
  4. Ta till dig feedback och de insikter du fick från att diskutera din plan och avsluta arbetet

Kom ihåg att ingenting är skrivit i sten och att du alltid kan ändra i efterhand. Följ din nya plan med stolthet utifrån perspektivet att du har åstadkommit något du aldrig har gjort tidigare och bär sedan med dig i åtanke att du alltid kan ändra den framöver med nya insikter som du lär dig framöver.

 

Såhär gjorde familjen Lindberg

banner
Dela

Lämna ett svar