3 mest prisvärda löparskorna för vintern – dam och herr!

Löpare utomhus på vintern

Det här ska du ha på fötterna för att hålla värmen, stilen och säkerheten intakt när du tränar i vinter enligt Beatrice Pamp på nätbutiken Sportamore.

Is, snö, slask eller kanske en utmanande kombo? Inget väder eller underlag är omöjligt för träning bara du är rätt utrustad. För dig som föredrar löpning i det fria under vinterhalvåret är det extra viktigt att ha bra skor som klarar hårda utmaningar. Advisa har talat med Beatrice Pamp från nätbutiken Sportamore som är experter på området. Här listar vi deras just nu bästa tips för dam och herr!

Prisvärda löparskor för vintern (herr):

1) Nike – Free Run Distance Shield (1 395 kr.) 
nike-free-run-distance-shieldDet skönaste sättet att springa långt är att springa lätt. Det gör du garanterat i denna testvinnande modell med en mängd lättviktsegenskaper ovanpå en dämpad sula som klarar kilometer efter kilometer i tuff terräng.

Skons reflexer gör att du syns bättre när du flyger fram i mörkret och snöyran. En modell av den här kalibern under tusenlappen är ett rent träningsfynd. Tänk bara på att välja en storlek större än du brukar då Nikes modeller är små i storlekarna.

2) Puma – Ignite Dual Nightcat (769 kr. Ordinare pris 1 095 kr)
puma-ignite-dual-nightcatNamnet säger allt – sprinta som katten genom natten i denna detaljrika löparsko från Puma. Skon är främst riktad till dig som gillar rejäl, responsiv stötdämpning, men dess olika flexzoner gör den även flexibel och lätt.

Modellen är också vattenavstötande och reflekterande vilket minimerar problem som slask och mörker. Hög kvalitet till ett rabatterat pris – ytterligare en vinnande kombo.

3) Merrell – All Out Crush Shield (819 kr. Ordinare pris 1 095 kr.)
merrel-all-out-crush-shieldMåste rejält innebära klumpigt? Inte när du testar naturens gränser i en testvinnare från Merrell! Fart och halka går inte alltid väl ihop, men denna trailsko fäster perfekt i både vått och torrt.

Kämpa dig genom hinderbanor, testa okända skogsvägar och möt stadens utmaningar i en stabil men smidig modell med massor av funktionsdetaljer i teknologisk framkant.

Prisvärda löparskor för vintern (dam):

1) Nike – Free Run Distance Shield (1 395 kr.) 
nike-damDesign eller funktionalitet? Det ena behöver inte utesluta det andra! Denna tjusiga modell från Nike – nu till rabatterat pris – är Sportamores testvinnare även på damsidan i kategorin löparskor med reflexer. I denna sko hittar du en slitstark trotjänare oavsett om du föredrar längre löppass eller snabba intervaller.

I ett par Free Run Distance Shield syns du väl i mörkret, men se till att inte själv stirra dig blind på dess skönhet under din löprunda – staden är full av lyktstolpar och hinder att springa in i!

2) Icebug – Acceleritas – L OCR RB9X (909 kr. Ordinare pris 1 295 kr.)
icebug-damOm föregångaren Acceleritas var en superhit – testa uppföljaren! Att löpträna i skogen vintertid kan komma till ett högt pris om skorna inte pallar trycket, men den här minst sagt iögonfallande trailskon får jobbet gjort varje gång. Skon väger nästan ingenting men har ändå alla de funktioner som krävs för att tackla en riktigt tuff terräng.

Markkontrollen är superb och sulans gummidobbar bildar ett traktordäcksliknande mönster som inte bara hjälper dig att hålla greppet utan även effektivt avlägsnar lera. Här har du en omåttligt populär sko som utmanar alla elementen samtidigt!

3) Saucony – Razor Ice+ (2 495 kr.)
saucony-razor-iceLöpträning på Mount Everest hör inte till vanligheterna. Men om du ändå vill testa rekommenderas ett par Razor ICE+ på fötterna. Teknologin i denna spektakulära proffsmodell går inte av för hackor och här finner den riktigt dedikerade vinterlöparen en vän.

Skon tål precis ALLT men är knappast någon skidpjäxa utan borgar för en löpupplevelse lika behaglig som en joggingtur i juli. Denna vinterlöpningens Rolls Royce hittar du nu till starkt rabatterat pris.

Låt vintern bli en anledning att träna, inte en ursäkt att låta bli! Men kom ihåg att ta det säkra före det osäkra genom att välja löparskor som passar för just din träning.

Så enkelt finansierar du ditt köp

För de som inte har pengar sparade kan nya löparskor bli en kostnad som oftast täcks med kreditkort eller avbetalning. Men visste du att det finns ett billigare alternativ?

Jämför vi snittkostnaden (räntan) för ett vanligt privatlån med kreditkort och avbetalningar blir det tydligt vilket alternativ som är billigast. I analysen utgår vi från snitträntor erbjudna från samtliga låneinstitut som Advisa samarbetar med:

  • Kreditkort 15,68% ränta
  • Avbetalningar 18,42% ränta
  • Privatlån 7,52% ränta

Kom ihåg att räntan som banken eller långivaren erbjuder dig beror på hur just den banken/långivaren bedömer din kreditvärdighet. Olika banker och långivare riktar sig även mot olika typer av kunder. Därför skiljer sig räntor mellan olika personer.

Jämför alltid!

Vill du ta ett privatlån bör du därför jämföra räntor. Jämför räntor genom att skicka in en ansökan här. Det är helt kostnadsfritt och ingenting du binder dig till.

Det är värt att ha i åtanke att summorna för privatlån ofta är större än kreditkort och avbetalningar vilket bidrar till lägre ränta. Men detta behöver inte vara ett hinder för att få hjälp med lägre summor!

Har du lån, kreditkort eller avbetalningar sedan tidigare kan du samla dessa i ett och samma privatlån. På så vis får du en lägre ränta för dina befintliga lån, vilket i sig kan frigöra kapital. Att samla lånen ger dig även en förbättrad kreditvärdighet och lyckas du inte sänka räntan tillräckligt för att finansiera din semester kan du passa på att öka summan något för lånet och på så vis få lägsta möjliga ränta även för det beloppet.

Var ansvarsfull med din ekonomi. Undvik onödiga lån och onödigt höga lånekostnader!

Av: Kasper Sperber

banner
Dela

Lämna ett svar