Få bättre lån utan säkerhet

Spara tusenlappar idag genom Advisa

Ska du ta ett lån utan säkerhet? Gör som 275 546 nöjda kunder, jämför 20 bankers räntor genom oss. Ansök till höger och få svar från flera banker - gratis.

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst bank
 3. Få pengarna

Fördelar med Advisas tjänst för lån utan säkerhet

 • Få låneerbjudanden från flera banker
 • Gratis och aldrig bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Vilka banker samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper de mest kundvänliga bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet bevaras.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

 • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

  Ja. Givet att du inte längre har någon skuld hos Kronofogden går det bra. Läs mer om att låna trots flera betalningsanmärknigar här.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så pressar vi räntan på privatlån


Advisa söker ditt lån hos 20 banker

Hos Advisa kan du som vill låna pengar få erbjudanden från flera banker, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från Sveriges ledande banker idag.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ta lån till bäst villkor. Tillsammans pressar vi räntorna - säg hej då till dyra lån.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Vad utmärker ett lån utan säkerhet?


När man tar ett lån utan säkerhet innebär det att du kan använda ditt lån till i princip vad du vill, du kan exempelvis låna till att renovera i hemmet, bygga pool eller köpa ny bil. Till skillnad från lån med säkerhet förbinder du dig inte till att betala av ett lån utan säkerhet under en bestämd tid utan det går att lösa ditt lån precis när du vill.

När man lånar med säkerhet pantsätter man objektet genom att utfärda ett pantbrev. Om man inte klarar av att betala tillbaka skulden har långivaren rätt att realisera sin pant, dvs ta den andel av objektet som är pantsatt. Lån utan säkerhet har ingen pant att realisera. Det innebär att om man inte kan återbetala ditt lån i tid får långivaren vända sig till kronofogdemyndigheten för att driva in skulden.

Anna och Jakob är några av våra nöjda kunder: "Om man vill ta ett nytt privatlån så lönar det sig att jämföra flera banker. Det är krångligt och svårt att göra det själv och därför är det jättebra att Advisa kan hjälpa till att hitta en bra ränta, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras. Det var också skönt att vi kunde betala av några gamla krediter när vi tog det nya privatlånet."

Advisa hjälpte Anna och Jakob att hitta bästa lånet

ANNA OCH JAKOBHittade bästa räntan på sitt lån utan säkerhet

Varför är det bra att jämföra lån utan säkerhet?


Det är sällan man får samma lånevillkor hos alla banker då de använder sig av unika scoringmodeller när de sätter räntan på ditt lån. Genom att jämföra flera bankers villkor kan du därför hitta det billigaste lånet för dig. I bankernas bedömning tar man med information om inkomster, utgifter, egendom och kredithistorik som hämtas från en kreditupplysning. Om du jämför lån utan säkerhet själv måste du gå till respektive bank med flera kreditupplysningar till följd vilket försämrar ditt kreditbetyg. Med vår lånejämförelsetjänst tas endast en kreditupplysning och du kan enkelt se vilken ränta och villkor du får hos upp till banker.

 • Lån utan säkerhet
 • Endast en kreditupplysning
 • Passa på att samla lån och krediter

Så jämför du lån utan säkerhet


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär (tar cirka 2 min).

  Därefter samlar vi in kompletterande uppgifter innan en rådgivare vänder sig till våra 20 samarbetsbanker för att förhandla fram så bra lånerbjudande för dig som möjligt.

 2. Du får upp till 20 lånförslag att välja bland

  De banker som Advisa samarbetar med tävlar nu om dig som kund. De baserar sina lånförslag på de uppgifter du angav i steg 1.

  När alla dina bud inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av förslagen.

 3. Välj lånförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp att välja.

  Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst gratis för dig som privatperson.

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 546 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.